Derby tegen Mvv altijd onvoorspelbaar!

De enige overgebleven Limburgse derby, die tussen Mvv Maastricht en Fortuna Sittard, staat aanstaande maandag (!) weer op de rol. Voor die-hards van beide clubs altijd weer een heel leuk sportief treffen. De eerlijkheid gebied daarbij te zeggen dat de (extreme)  spanning rondom deze wedstrijd bij het grotere publiek al enige jaren iets aan het afnemen is, dit mede omdat de relatie tussen de supportersgroeperingen al jaren uiterst respectvol is. Ook de moeizame kaart(voor)verkoop regels en de maandagavond helpt nu niet echt mee aan het beleven van een “spetterend derby gevoel.” Enfin, genoeg geklaagd….:) .. laten we eens inzoomen waar het deze wedstrijd wel om gaat!!

Reden 1: Winnen van “de Sjengen” blijft altijd leuk!
Ook al ervaar je wellicht achter de PC je derby gevoel nu nog niet, op het moment dat de aftrap lonkt is het toch echt wel weer spannend. Duizenden toeschouwers, de onderlinge gezonde rivaliteit, de pre-party bij het supportershome (dit jaar met buiten tap!!!), het gezang in het stadion en de eeuwige hoop op (weer) een stuntje tegen Mvv Maastricht. Wordt het gelijk, een nederlaag, een stiekeme 1-0 of gewoon een onverwachte walk-over? In een derby kan immers alles!!! In Op basis van tactiek, vechtlust en het beschikbare talent behoort een thuisoverwinning zeker weer tot de mogelijkheden. Koop dus je kaartje in de voorverkoop of bestel deze online (tot vrijdag/ vandaag nog mogelijk!)

Reden 2: De nacompetitie; de 4e periode
De vierde periode telt nog twee wedstrijden, waarbij de strijd zal gaan tussen Almere City (15 uit 6),  MVV (11 uit 5)  en Fortuna Sittard (11 uit 6). De overige teams (FC Eindhoven, Sparta, VVV Venlo, Nac Breda) kwalificeren zich op andere wijze of mogen niet mee doen (Jong psv). Almere City speelt nog tegen FC Oss en  FC Dordrecht. Mvv speelt nog drie wedstrijden en wel tegen VVV, Fortuna Sittard en FC Emmen. Fortuna Sittard speelt nog tegen Mvv en VVV.  Reëel gezien is de kans uiterst klein dat Fortuna Sittard de 4e periode kan winnen, om te beginnen zou dan VVV moeten winnen van Mvv en Almere zou in de komende twee duels niet mogen winnen. Uiteraard moet Fortuna Sittard dan vervolgens beide wedstrijden (MVV thuis en VVV uit) ook nog eens winnen. Uiteraard is alles mogelijk, maar geld (haha..welk geld 🙂 ) kunnen we beter op de stand zetten :).

Reden 3: De nacompetitie; de stand!
Deelnemers aan de Jupiler Play-Offs
– De nummers één na laatst en twee na laatst van de ranglijst in de Eredivisie na afloop van de reguliere competitie;
– De 4 periodekampioenen zoals genoemd in het reglement periodekampioenschappen Jupiler League 2015/’16;
– De 4 hoogst geklasseerde betaald voetbalorganisaties op de ranglijst in de Jupiler League na afloop van de reguliere competitie die geen periodetitel hebben behaald.
– Achilles ’29, jong Ajax en jong PSV kunnen niet deelnemen aan de Jupiler Play-Offs.

Op dit moment zouden, met nog 4 wedstrijden (voor Fortuna te gaan) de volgende teams mee gaan doen aan de nacompetitie; De Graafschap en Cambuur, FC Volendam (1e periode), Sparta Rotterdam (2e periode), FC Eindhoven (3e periode) en Almere City (4e periode?) . De 4 hoogst gekwalificeerde teams zijn dan vervolgens VVV-Venlo , Nac Breda, Go Ahead Eagles en Fc Emmen. Omdat Sparta kampioen wordt komt er nog 1 nacompetitie positie bij en dat zou bij de huidige stand plaats nummer 10 zijn: Mvv Maastricht.

Er zijn nog echter 4 (of 5)  wedstrijden te gaan, waarbij de laatste twee nacompetitie posities (4e periode en stand) die nog te vergeven zijn tussen Mvv, Telstar, Almere City en Fortuna Sittard lijken te gaan. Maar ook Helmond Sport en Den Bosch maken nog een kansje! Eigenlijk kan bijna iedereen nog een prijs pakken met de huidige set-up van de eerstendivisie, maar voor nu lijken Mvv en Almere de beste papieren te hebben.

Fortuna Sittard heeft echter deze competitie de raarste uitslagen laten zien en met de steun van de hondstrouwe achterban is echt niks onmogelijk, zeker ook omdat er nog veel onderlinge duels gaan komen. Dus volg je team, steun ze met alles wat je hebt en voor Fortuna Sittard is zo veel mogelijk winnen het devies en een beetje “vrouwe Fortuna” geluk is dan meer dan welkom.

Hoe kom ik aan kaartjes??

Kassa verkoop op wedstrijddag (?).
Met de Gemeente en Politie Limburg is een vrije verkoop (behalve met 043 ID) van kaartjes aan de kassa’s op de wedstrijddag overeen gekomen. Fortuna Sittard en de Fortuna Sc zijn alle randvoorwaarden hiervoor nagekomen en wachten nu op bevestiging van het ambtenaren apparaat. Zodra deze binnen is zullen wij dat eenieder direct laten weten. Wil je het risico echter niet lopen dat de kassa;s toe zijn!, bestel je kaartje dan op de volgende wijze.

Voorverkoop
Je kunt tot aan de wedstrijd terecht bij de voorverkoop adressen van Wilsport (Sittard), Peter Schols Schoenmode, (Maasbracht), Viventy Haarmode (Geleen) en Administratie Fortuna Sittard (Buchten) .

Voorverkoop online (laatste dag!!)
Tot vrijdagavond 20.00 uur ( !!!!!) kun je ook nog je tickets via i nfo@fortunasc.nl bestellen. Na bevestiging en betaling zullen de kaarten klaar liggen voor de wedstrijd bij de receptie in de hal van het stadion. Naam en woonplaats doorgeven, bij ophalen volgt controle op identiteit. Per identiteitsbewijs kunnen er ook hier 4 kaarten aangeschaft worden.

Webmaster Kiprich,
Fortuna SC