Dit is waarvoor je leeft, dit is Derby Day!

De derby tegen Mvv is altijd de leukste wedstrijd van het seizoen geweest. De hoofdstad tegen de industriestad. De sjengen tegen die van “Zitterd”. Met name de oude garde kan zich de rivaliteit tegen de Sjengen nog prima herinneren. Beide teams en supportersgroeperingen hebben echter al jaren de wind tegen en moeten dagelijks knokken voor hun voortbestaan. Dat zorgt voor een wederzijds respect en de fanatieke kernen van beide teams dragen dat ook naar elkaar uit. Natuurlijk is en blijft die wedstrijd een Limburgse derby met een scherp randje, maar de echte diepe gevoelens, de drang om te winnen..neen..de diepgewortelde wens om de ander te vernederen…..dat is toch wel de wedstrijd tegen Oda uit Kerkrade. Na een dik decennium van afwezigheid – met name omdat Oda kunstmatig in leven (eredivisie) werd gehouden door de gemeente Kerkrade, is de derby terug !  D-Day will return!

Deze Site zal de komende dagen dan ook met name in het licht staan van deze bloedstollende derby. Wij zijn bloedfanatiek en we zullen zeer zeker de grenzen opzoeken in het supporten van onze club. Wij staan voor het passioneel supporteren van onze club! Uit en thuis! Alle supporters, van jong tot oud, moeten dan ook een onvergetelijke en heerlijke derby gaan krijgen. Daar staan wij voor…dat is Zitterd!!

Are you prepared? Neem je vrienden en familie mee, schaf een kaartje aan, trek je Fortuna fans kledij (alvast) aan, maak een vlag of koop er nog snel ene bij onze (maatjes) online shop en help mee aan een sfeer waarover men in Aachen-Noord alleen maar kan dromen!

Bron: fortuna sc
Auteur: kiprich