Don Ramon gaat, Joeri komt !

Zoals “de Fortuna Veiling” het al via een maffiose quiz bracht :), zo kunnen we het nu definitief melden. Joeri Schroyen komt per direct naar Fortuna Sittard en Don Ramon Voorn bewandeld de omgekeerde weg. Hij wordt voor een half jaar verhuurd aan de Venlonaren en ze hebben daarnaast nog een optie tot koop weten te bewerkstelligen. Het vraagteken achter het onderwep van vorge week mag nu dus veranderd worden in een uitroepteken.

Ramon Voorn.
Na de geweldigde overwinning gisteren in Duitsland, waar we allen nog steeds heel erg opgetogen over zijn, is het vertrek van onze voormalig aanvoerder heel jammer. We verliezen een zeer goede en bij de fans zeer goed liggende speler. Wij wensen Ramon dan ook heel , heel veel succes toe bij VVV en willen hem van harte bedanken voor de mooie jaren bij ons clubje !! Ramon Voorn bedankt zijn fans op Facebook vandaag als volgt:

“Beste fortuna-supporters!! Jullie zijn en waren in al die jaren geweldig voor mij en voor het team. Ik heb mooie momenten meegemaakt, maar ook mindere momenten. We zijn er altijd samen uitgekomen! Ik ga Fortuna zeker missen, maar voor mezelf moet ik verder! Ik zal het zeker blijven volgen en wie weet wat de toekomst brengt! Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor dik 7 seizoenen!!!”

Joeri Schroijen
Nadat Fortuna Sittard eerder deze maand Sem de Wit voor een half jaar aan zich wist te binden, komt ook Joeri Schroijen de selectie van de club versterken. Schroijen speelde eerder al drie seizoenen bij Fortuna Sittard. De verdediger is via de jeugdopleidingen van PSV, FC Eindhoven en Fortuna Sittard in het betaalde voetbal terecht gekomen. Zijn debuut in het eerste elftal van Fortuna Sittard maakte hij in 2010.

De 24-jarige Limburger komt over van VVV-Venlo waar hij nog een contract tot het einde van het seizoen had. Hij wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van VVV-Venlo. Aan het einde van dit seizoen wordt de oud-Fortunees definitief voor één seizoen overgenomen. Na de medische keuring vanmiddag zal de speler direct aansluiten bij de training van het eerste elftal van de club.

Joeri Schroijen is erg blij weer terug te zijn bij de club waar hij drie seizoenen lang basisspeler was: “Toen Fortuna mij benaderde, was ik direct enthousiast. De gesprekken met de club zijn dan ook vlot verlopen. Fortuna is met overwegend jeugdige spelers uit de regio een nieuwe weg ingeslagen waar ik als jonge Limburgse speler graag onderdeel van wil uitmaken.” .

Bron: Fortuna SC, Harald / Kiprich / persbericht Fortuna Sittard