Donny de Groot treedt toe tot technische staf

Als gevolg van aanhoudende blessures sluit Donny de Groot zijn actieve loopbaan als speler per direct af. In goed overleg zijn de Sittardse club en De Groot overeengekomen dat hij toetreed tot de technische staf van zowel het eerste elftal als de Fortuna Sittard Academy.

De Groot kampt al enige tijd met fysieke ongemakken. “Fysiek is het niet meer wat het was. In mijn hoofd wil ik van alles, maar het lichaam wilt niet altijd meer mee. Daardoor kan ik niet meer presteren op het niveau dat ik gewend ben. Het afgelopen seizoen was daarom een verloren seizoen. Toch was het een moeilijke beslissing. Daarvoor geniet ik teveel van het spelletje”, aldus De Groot.

Na overleg de technische en medische staf van Fortuna Sittard kwamen beide partijen tot het besluit om per direct te stoppen als speler en De Groot een dubbelfunctie aan te bieden. Voor het eerste elftal neemt hij komend seizoen de rol van assistent-trainer op zich. Dit sluit prima aan op de leidersrol die hij binnen het elftal al vervulde. Binnen de Fortuna Sittard Academy zal hij als trainer zijn schat aan kennis en ervaring gaan overbrengen op de jeugdige talenten van de club. Aan het einde van het seizoen wordt de samenwerking geëvalueerd.

De Groot over de nieuwe stap in zijn carrière: “Fortuna biedt me een mooie kans, die goed is voor beide partijen. En daar heb ik echt heel veel zin in. Nu kan ik op een andere manier belangrijk zijn voor het eerste elftal en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de toekomst van de club: de jeugd. Daar kan ik echt van genieten. Voor mij is dit echt een prachtige uitdaging, die ook nog eens goed is voor mijn toekomst”.

Bron: Fortuna Sittard
gepubliceerd door Kiprich