Lars Hutten Fortunees!

Aanvaller Lars Hutten (25) trainde al enige tijd mee met de selectie van Fortuna Sittard. Tijdens zijn proefperiode heeft de transfervrije Tilburger het technisch hart van de club weten te overtuigen van zijn meerwaarde. De club beloont Hutten met een overeenkomst die hem voor `1 seizoen aan geel-groene formatie bindt.

Technisch manager Charly Chudik over de kersverse Fortunees: “Lars is op meerdere plekken inzetbaar, zowel op het middenveld als in de spits. In de weken dat hij bij ons was heeft hij ons ervan overtuigd dat hij prima past in het elftal. Niet alleen vanwege zijn voetbalkwaliteiten, maar ook als persoon. Hij brengt veel ervaring met zich mee, zelfs op Eredivisie-niveau, en hij geeft de selectie een kwaliteitsinjectie. Daarmee voldoet hij aan alle voorwaarden die we vooraf gesteld hebben. Hij past dus gewoon prima in het profiel”.

Lars Hutten over zijn nieuwe uitdaging: “Zo’n zes weken geleden nam de club contact met me op. Dat leidde tot een proefperiode die uiteindelijk van beide kanten goed is bevallen. De staf maakte een goede indruk op me. Dat is niet de enige factor, maar het speelde zeker mee in mijn besluit. Ze willen attractief aanvallend voetbal spelen met veel diepgang en dat kan ik hen bieden. En met de huidige selectie moet dat zeker kunnen. Ik wil ons niet teveel druk opleggen, maar met dit elftal moet een plek bij de eerste negen mogelijk zijn. Ik ben blij met de kans die Fortuna me biedt. Die grijp ik met beide handen aan. Veel doelpunten maken en assists geven, dat is mijn doel voor dit seizoen.

Hutten werd het grootst deel van seizoen 2014-2015 door SBV Excelsior verhuurd aan Helmond Sport. Daar kwam hij tot 17 wedstrijden, waarin hij 2 maal scoorde. Voordat hij door de Rotterdammers werd ingelijfd speelde de Tilburger voor het inmiddels failliete SC Veendam, Willem II en Jong PSV. Zijn jeugdopleiding begon hij bij Willem II, waar hij op 12-jarige leeftijd werd opgepikt door PSV. Daar doorliep hij de gehele jeugdopleiding. In 2008 stroomde hij door naar Jong PSV.

Bron: fortuna Sittard
gepubliceerd door Kiprich