Dramatische vertoning in Sittard: 0-5

Fortuna Sittard – FC Dordrecht = 0-5

Na het kleurloze interland weekend van het grote Oranje was het vrijdag 11 september weer de beurt aan het kleinere Fortuna Sittard om de vele duizenden voetbalharten in  de Westelijke Mijnstreek (en ver daar buiten) harder te laten kloppen. Een thuisoverwinning tegen het sterk(er) geachte FC Dordrecht de opdracht en trainer Peter van Vossen kende hiervoor een redelijk fitte groep. Een luxeprobleem zelfs, getuige het buiten de selectie laten van Redzo Kovacevic en Demen Roumen. Van Vossen hierover in Dagblad de Limburger; “Het is momenteel knokken om bij de wedstrijdselectie te zitten. Een enorme verandering ten opzichte van vorig seizoen en een prima zaak voor de concurrentie”.

De verwachtingen thuis tegen FC Dordrecht dan ook hooggespannen. Zeker omdat de tegenstander toch gerekend mag worden tot de betere voetballende ploegen in de Jupiler League. De Schapenkoppen, zoals de bijnaam luidt van FC Dordrecht, miste in de aanloop naar de wedstrijd Josimar Lima (knie) en Ibrahima Touré (ziek).

Aan Fortuna Sittard zijde ontbraken de geblesseerde basisspelers Tim Janssen en Raymond Fafiani. Peter van Vossen stuurde onderstaand elftal de wei op.

Kaya

Mares – De Regt – Janssen – Schroyen

Loen – Ter Borgh – Briels – Ospitalieri

Hutten – Lekesiz

Een speciale wedstrijd voor ex-FC Dordrecht speler Yoeri Loen, alsmede ook het basisdebuut van Marco Ospitalieri . Eerlijk is eerlijk, dat groen en geel staat de Belgische Italiaan beter dan dat rood en wit van onze buren uit Maastricht. Op de bank die andere nieuweling Soufian Moro.

Scheidsrechter Boterberg floot om 20.00 uur het eerst op zijn fluit en zag dat 3.037 getrouwen de weg naar het stadion hadden gevonden.

De wedstrijd was amper een minuut oud toen de eerste kans van de wedstrijd zich voordeed. Een beoordelingsfout van Joeri Schroyen leidde bijna de 0-1 in maar het leer weigerde het net te laten trillen. De wedstrijd explodeerde in het eerste kwartier en beide teams wisten zich 3 kansen te creëren. Lars Hutten, Marco Ospitalieri en onze Duitse goalgetter Gokhan Lekesiz hadden de score positief kunnen openen. FC Dordrecht bleek echter de meest effectieve ploeg. Kans nummer 4 lag in het netje: doelpuntenmaker een irritant ventje welke zich Jeroen Lumu schrijft. Een fout overigens van doelman Ferhat Kaya en de teneur van de wedstrijd duidelijk. Fortuna Sittard creëerde zich volop kansen maar miste effectiviteit. Tel daar bij enkele persoonlijke fouten en het gegeven dat het elftal als los zand acteert en de 0-5 einduitslag is verklaard.

De eerste supporters houden het deze wedstrijd al weer vroeg voor gezien.

Slechts 7 minuten na de openingstreffer stond de 0-3 op het scorebord. 0-2 een penalty (Fahd Aktaou) na een domme overtreding van Roel Janssen en de 0-3 een fraaie krulbal van uitblinker Alvin Daniels.

Nog voor rust ging de wedstrijd definitief op slot (0-4: Rangelo Janga) en wie meende dat na rust een ontketend Fortuna Sittard te zien zou zijn, kwam bedrogen uit. Het duurde exact 6 minuten na de thee vooraleer de eindstand op het scorebord verscheen. Voor de zoveelste keer bleek Fortuna Sittard, notabene in eigen huis, een gatenkaas.

Voormalig Fortuna Sittard trainer Wil Boessen als aandachtig toeschouwer op de tribune keek zijn ogen uit. FC Dordrecht bleek vele malen effectiever dan het bij elkaar geraapt zootje van trainer Peter van Vossen. Voor het eerst dit seizoen een luide oproep vanaf de Fernando Ricksen side: “Peter van Vossen oprotten!”. Het moge duidelijk zijn, onze trainer ligt onder het vergrootglas en de vraag is dan ook terecht of deze man dit Fortuna Sittard aan het voetballen krijgt. De statistieken onder van Vossen zijn dramatisch: 22 thuisduels, 9 punten, doelsaldo -40. Met alle beste wil van de wereld kun je dit niet langer verkopen.

Overhoven support, we zullen het de komende maanden nodig hebben

Fortuna Sittard speelt op vrijdag 18 september 2015 haar volgende competitiewedstrijd. Gelukkig, we spelen uit. Een kans om het gedeukte imago van onze club op te poetsen. Tegenstander in Velsen-Zuid dan Telstar, oftewel een potje tegen de Witte Leeuwen. Zwaar grommen en twee keer brullen, we kunnen onze borst nat maken. Fortuna SC organiseert een busreis, voor meer info bel met 06-38130110. Vrij vervoer behoort overigens ook tot de mogelijkheden.

Rest mij niks anders dan u een prettig weekend te  wensen.