Dusseldorp krijgt Fortuna niet aan spelen: 2-3

Randell Shakison, welke begin dit seizoen overkwam van Ajax, staat een beetje typerend voor de kwaliteit welke huisvest in onze selectie; net niet, net niks. Als grootste Fortuna fanpage van de wereld willen we graag onze lof de wereld in smijten. Vertellen over een historisch duel, geweldige acties en heroïsche reddingen.  De waarheid is echter dat we misschien wel voor de 10 de keer dit seizoen na 15 minuten spelen achter staan met 0-2. Als supporter, als sponsor is dit ‘keiharde’ gegeven om misselijk van te worden.

Tegen FC Eindhoven begon Fortuna Sittard, gesterkt door vertrouwen en een goed resultaat tegen Almere City, als een natte dweil. Beter gezegd, als een opgevroren natte dweil. ‘Help, mijn speler is te dik’ lag binnen 5 minuten een even vaak zoveel op de grond. Shakison was niet de enige met verkeerd schoeisel onder zijn schoenen. De tranen schieten in de ogen van zoveel amateurisme.

Fortuna Sittard heeft het thuisvoordeel en zal ongetwijfeld haar laatste training in het stadion, op de bevroren grasmat in de Trendwork Arena, hebben afgewerkt. De condities van het veld waren niet goed. Glad en glibberig zelf. Eerlijk is eerlijk, er had vrijdagavond niet gevoetbald mogen worden op de ijsbaan in ons stadion. Hoe kan het echter zo zijn dat minimaal 5 van de 11 basisspelers verkeerd schoeisel aanhebben. Amateurs zijn nog professioneler. FC Eindhoven had beduidend minder last van de omstandigheden.

Deze kritiek geuit hebbende mogen er ook enkele complimenten gemaakt worden. Na de vroeg 0-2 achterstand probeerde Fortuna Sittard te combineren. Zarko Grabovac, wederom  ‘Het beest van de Balkan’ tekende vlak voor rust voor de 1-2. ‘Der anschlusstreffer wa’, zouden ze bij onze vrienden uit Kerkrade zeggen.

Na rust, en wellicht na een donderspeech, was het werkelijk 2 minuten genieten. Ondermeer Fabio Caracciolo kreeg een dot van een kans. Niet zo groot als die vanuit de 1 ste helft. Vanaf 7 meter voor open doel missen is best moeilijk. De volley in de 46 ste minuut was echter mooi, de doelman van FC Eindhoven werkte jammerlijk genoeg niet mee aan de gelijkmaker die gezien het spelbeeld misschien wel terecht zou zijn geweest. FC Eindhoven kon namelijk ook geen vuist maken, speelde wel slimmer en leper en scoorde direct na rust de 1-3. In the pocket en uitpelen. De ingevallen Mo Riyani scoorde dan nog wel 2-3, echt aanspraak op een gelijkspel kon Fortuna Sittard niet meer maken.

Een vreselijke wedstrijd voor 3.000 supporters welke niks met voetbal had te maken. De 4 punten van trainer Wim Dusseldorp kan worden gestald bij de periodetitel van Fernando Ricksen.

Hevig teleurgesteld gaat deze jongen pitten. Maandag resteert een nieuwe kans. Nog één van de weinigen  deze competitie. Fortuna Sittard maakt het zichzelf onmogelijk en de realiteit doet pijn. Zeker als we de uitslag van GA Eagles – Almere City dit weekend belijken. De ploeg uit Devenater weet deze maand punten te verliezen tegen onze concurrenten MVV, Telstar en Almere City. Pfff, even diep ademhalen. Maandag wacht FC Den Bosch uit.

Opstelling Fortuna Sittard:

Wintjens

Geenen – Ricksen – Thesker – Shakison

Ojamaa – Voorn- de Boer – Garlisi

Grabovac – Caracciolo

Wissels: 46, Thesker – Hofstede / 46, Garlisi – Di Lallo / 57. Ojamaa – Riyani

Komende maandag 31 januari 2011 volgt de volgende finale voor Fortuna Sittard. Dan spelen de Limburgers een uitwedstrijd, tegenstander in de Vliert (heet dat stadion nog zo?) is het Brabantse FC Den Bosch. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 20.00 uur.

Bent u deze vrijdag aanwezig geweest in Sittard dan kunt u uiteraard als trouw Fortuna fan uw keuze voor MVP 10-11 doorgeven via fortunahome@hotmail.com .

Voor de Top 100 allertijden klikt u hier .

De foto’s van deze wedstrijd heeft u te danken aan FortunaHome thuisfotograaf Leo Everard. Bekijkt u hier zijn portfolio en schuw niet contact op te nemen als u iets gedenkwaardigs op de gevoelige plaat wenst vast te leggen.

Welterusten, webmaster Linford