Eerste Limburgse derby van het seizoen: VVV Away

Aanstaande zaterdagavond gaat Fortuna op bezoek bij VVV voor de eerste Limburgse ‘derby’ van het seizoen. Nouja, een echte ‘derby’ is het niet. Er bestaat serieuze rivaliteit tussen Fortuna, MVV en de mannen van FC Kerkraads college, maar Venlo lijkt nooit deel uit te maken van de Limburgse strijd. Venlo speelt haar derby’s maar het Helmond, is een veel gehoorde uitspraak. Echter, we zullen het moeten doen met VVV dit seizoen. De Venlonaren zijn uitstekend begonnen aan het seizoen en staan op een keurige zesde plek. Bovendien moet VVV nog een duel inhalen, de wedstrijd tegen Feyenoord werd vanwege problemen met het licht gestaakt. Fortuna staat met twee punten minder op de tiende plaats. De gaten in de Eredivisie zijn extreem klein vanaf plaats zes. Het verschil tussen nummer zes VVV en nummer zestien Emmen is slechts vijf puntjes.

[soccer-info id=’7′ type=’table’ /]

Afgelopen jaren troffen Fortuna en VVV elkaar vaak in de toenmalig Jupiler League. De laatste twee keer (2016 en 2017) dat Fortuna op bezoek ging in Venlo werd er met 4-1 verloren. Sterker nog, de laatste zege in Venlo dateert uit 1997. In de beker schakelde Fortuna onder het toeziend oog van slechts 1000 toeschouwers Venlo uit. Michael Jeffrey en Patrick Paauwe bepaalde de eindstand: 0-2. In 1994 won Fortuna voor het laatst in competitieverband in Venlo. Ervin Lee schoot Fortuna naar een 0-1 overwinning. Gaan de voor het eerst in bijna 24 jaar in competitieverband winnen in Venlo? Aan de steun van de 550 meereizende Fortunezen zal het niet liggen!

VVV Venlo

Aan de kant van VVV Venlo ontbreekt Ex-Fortunees en befaamd hattrick-held Roel Janssen. Dit maal niet vanwege het slopen de zwijntjes, maar vanwege het molesteren van het geslachtsdeel van Emmenaar Alexander Bannink. Rechtsback Dekker is herstellende van een blessure, maar keert naar verwachting terug tegen Fortuna. Uitblinker aan de kant van Venlo is, evenals vorig seizoen, doelman Lars Unnerstal. De doelman verdiende een transfer naar PSV, dat hem dit seizoen uitleent aan VVV. Verwachte opstelling VVV: Unnerstall, Dekker, Röseler, Promes, Borgmann; Post, Seuntjens, Susic; Grot, Mlapa, Opoku/Joosten

Fortuna Sittard

Onder het motto never change a winning team verwachten wij dezelfde namen als tegen PEC Zwolle aan de aftrap. Vlijter, Dianessy en Saba ontbreken nog. Ninaj keert terug van een blessure, maar wordt na het sterke optreden van Heerings op de bank verwacht. Het meespelen van Novakovich is nog onzeker, maar vanwege het missen van vele trainingen vermoeden wij dat Stokkers sowieso in de basis zal beginnen. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, Dammers, Heerings, Pinto; Smeets, Hutten, Diemers; Semedo, Stokkers, Lamprou.

Geef een reactie