Fans-4-Justice!

Via deze wil de organisatie en het bestuur van de Fortuna-SC alle deelnemers aan de Fans-for-Justice tour zeer hartelijk danken. Samen hebben wij laten zien dat als je respect en vertrouwen krijgt dit voor iedereen een betere situatie is. Het geeft ons als fans een veel fijner en veiliger gevoel, het scheelt de gemeente en politie een hoop inzet van politiemateriaal, de belastingbetaler hoeft die onzinnige ME inzet niet te betalen en het imago van de voetbalfan wordt eindelijk eens uit het “criminele circuit”gehaald. Een dikke win-win situatie aldus. Hopelijk dat de politiek en de wetgever dit eindelijk eens inziet, want zoals een wijs man ooit eens zei “als je mensen als varkens behandeld, dan gaan ze zich op den duur er ook naar gedragen”.

Een speciaal woord van dank aan de aanwezige Genkies en Mvv fans. “Same believe, different colours”. Klasse dat jullie er waren.  Ook groot respect voor de Stadspartij die openlijk liet weten achter de gewone supporters te staan en zij hadden het volste vertrouwen dat deze tocht goed zou gaan: Mireille en Wil: thumbs up! Last but not least gaat onze dank uit aan de een super vrijwilliger die we bij deze toch even in het zonnetje willen zetten: de 60 jarige Roos! Ze haalde in haar eentje 264 handtekeningen op, Van Geleen-Zuid tot op Vak Oost. Ge-wel-dig!

Onder het genot van een lekker herfstzonnetje, gezelligheid en een biertje verzamelden een grote groep fans zich gisteren bij de Brand Taverne. Het doel was om te laten zien dat we normale mensen zijn, die gewoon een leuk dagje of avondje uit willen beleven bij ons Fortuna en die dat prima  kunnen doen zonder een overtallige hoeveelheid mannen in het blauw.

Diverse nieuwsmedia waren ook ingegaan op de uitnodiging om zelf te komen ervaren hoe het ook kon. Al spoedig werden er de nodige sfeerbeelden vastgelegd en konden ook diverse fans voor de camera hun woordje doen. Een groot contrast was hoorbaar waar mensen de wedstrijd tegen MVV omschreven met termen als “bang” en “onveilig”, maar afgelopen zaterdag met “gezellig”.

In de tussentijd gingen de mensen die niet voor de camera kwamen rustig door met de zaken die belangrijk zijn zo prematch: bier, heftige discussies over of Kaya nu met de punt naar voren of naar achteren moet worden opgesteld en of Amoah toch overeenkomsten heeft met naamgenoot en ex-fortunaspeler Matthew. Gelijk aan dit gebeuren was ook een groep vrijwilligers druk aan de slag om handtekeningen te verzamelen tegen al het onnodige veiligheidsgedoe rondom het voetbal.

De tocht zelf naar het stadion was genieten. In groep, zonder enige problemen op pad, door de fans zelf geregeld en er was niets aan de hand. Onder applaus van een delegatie van MVV-fans (ja meneer Cox, mvv-fans, u leest het goed) lieten we met zijn allen zien dat het doodnormaal is om voetbalfan te zijn en supporter van een club: watching football is not a crime !

Wat rest zijn de beelden en het wachten op de reactie van de politiek, maar dit smaakt naar meer.

Kiprich druk in gesprek met L1

En de BTbaas doet ook zijn verhaal voor de camera

Te voet aankomen, zonder enige ME in het zicht op de weg: dat zorgt voor lachende gezichten.

Vele handtekeningen werden opgehaald voor het boek wat later wordt aangeboden aan de politiek.

Biertje, voetbal, heuj !

L1-cameratoezicht 😉

De nieuwe sweater van Maatjes in actie.

Jong en oud aanwezig

En tekenen maar

Marc Verjans in gesprek met Omroep Start

De stillen waren daar. Netjes in gesprek met iedereen, gewoon tussen de mensen, zoals het hoort.

Briljant spandoek, wat de gevoelens van velen perfect uitbeeld.

Gezellig druk, veel groen-geel, genieten.

Veel mensen konden hun woord doen tegen de media

TGV-crew. Thumbs up voor de spandoeken

Marc Verjans speecht als een ware Churchill de fans toe

Beetje in het gelid opstellen voor de tocht

Groepsfoto even

En hobbelen maar

Genkies ook aanwezig

Fortunasjawl om en lachend naar het stadion kunnen gaan in groep

Enkele mensen van de politiek gaven gehoor aan de uitnodiging om mee te gaan. Onze burgervader zelf had het helaas te druk met andere zaken om zich bezig te houden met zijn burgers

Perfect dagje wordt vastgelegd door een fan.

Mosselman zweept de fans nog wat op

En zonder gedoe de poorten binnenkomen, het stadion in

Af en toe werd er iemand geknuffeld door de stewards, maar lekker vlot naar binnen was het motto.

 

 

Roos met haar eerste 156 handtekeningen! Hulde

 

Al is de leugen nog zo snel, de towel achterhaalt hem wel 🙂

 

 

 

Dhr. Veldhuis liep ook me 😉

 

 

 

 

 

 

Een mooie tocht in een mooie ambiance!

 

 

Veur altied Fortunees!

 

 

Op zoaterdigavond…

 

Kijk..a classic one!

 

 

en zo eindigt de dag waar die begon..in de BT 🙂

Geef een reactie