Fans reizen over wereld om erbij te zijn!

Niet alleen Fortunezen die door heel Nederland wonen, reizen zaterdag af voor de promotiewedstrijd Fortuna Sittard – Jong  PSV. Ook fans die in het buitenland zaten, komen voor deze speciale gelegenheid naar Sittard. Twee fans laten we aan het woord.

Mike Rasenberg met zoon Liam (5). Woonachtig in: Finland.
,,Vroeger ging ik altijd naar Fortuna. In Geleen crossten we bij de oude resten van het Maurits Stadion van Fortuna´54. Ik kan me nog herinneren dat ik bij de wedstrijd tegen Feyenoord was en dat Johan Cruyff meevoetbalde. Dat is met geen pen te beschrijven.

​Naar Fortuna gaan was altijd een gewoonte, of dat nou op zaterdag- of zondagavond was. Het hoorde bij je week. Elke week gingen we met elkaar daarheen, ook naar uitwedstrijden met de ov-jaarkaart van vroeger, waar je dan mee kon reizen. Ik ging vroeger altijd met een andere set vrienden naar Fortuna dan de vrienden die ik in de buurt had.

Sinds een paar jaar heb ik een zoontje en wonen we in Finland. Daar is hij ook geboren. Ik wil hem dolgraag de voetbalcultuur waar ik mee opgegroeid ben overbrengen. Maar in Finland leeft dat nou eenmaal niet zo. Hier heb je ijshockey, maar dat is dan weer net niks voor mij.

Als ik naar Nederland kom om familie en vrienden op te zoeken, probeer ik altijd naar Fortuna te gaan. Dat lukt helaas niet vaak. Dat is best moeilijk. Fortuna hoorde altijd bij mijn leven. Het is een extensie van je familie. Twee weken geleden was ik weer in Nederland, helaas speelde Fortuna toen geen wedstrijd. Op die niet-wedstrijddag heb ik mijn zoontje mee naar het stadion genomen. Dat vond hij al mooi.

Ik probeer hem een beetje de belangen van zaterdag uit te leggen. Mijn zoontje snapt de historie niet. Over jong-elftallen begin ik dan ook al helemaal niet. We gaan er gewoon van genieten, van de sfeer, het spel, dan stelt hij vanzelf wel vragen. We zitten op vak D, zitten op de eerste rij. Ik verwacht dat dit zijn impact op hem wel gaat hebben. Ik kijk er enorm naar uit. Met de geschiedenis in het achterhoofd is zelfs een derde plek iets waar we trots op mogen zijn.

Ricky Bemelmans. Komt terug uit: Indonesië.
,,De promotiewedstrijd van Fortuna is de rede dat ik nu terugkom. Super lastminute vliegtickets zijn blijkbaar niet meer zo goedkoop als vroeger, haha. In de zomer van 2015 ben ik naar Australië vertrokken met het idee om drie maanden weg te blijven. Dit zijn uiteindelijk 2,5 jaar geworden en ben ik heel Australië en Nieuw-Zeeland rondgegaan, vijf keer naar Indonesië geweest om te surfen en heb nog een aantal landen in Azië bezocht.

Tijdens het maken van deze reizen was het helaas zo goed als niet te doen om iedere wedstrijd live mee te krijgen in verband met tijdsverschil en reizen per nachtbussen. Ook zat ik vaak dagen of weken zonder internet. Maar als er de mogelijkheid was om samenvattimngen te kijken en de artikelen op de site van Fortuna SC te lezen, deed ik dat uiteraard altijd. De laatste vijf wedstrijden heb ik wel via Radio Fortuna meegekregen. Dit betekende dan wel dat ik steeds om drie uur ’s nachts mijn bed uit moest.

Rick, 2e van links

Vorige week maakte ik met mezelf de afspraak dat mocht Fortuna zou winnen in Utrecht ik voor de laatste wedstrijd tegen Jong PSV terug zou komen. Aangezien Fortuna dit maakte heb ik die ochtend (ochtend voor mij dan toch) nog een vlucht terug geboekt en zit ik zaterdag eindelijk weer eens in het stadion op de Ricksen Side.”

Namens Fortuna SC,