FC Dordrecht steelt 3 punten in Sittard

Uiterst effectieve koploper komt voetballend te kort tegen sterk Fortuna Sittard.

In aanloop naar de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en koploper FC Dordrecht benadrukt trainer Wil Boessen het belang van de komende weken. Naast koploper FC Dordrecht speelt de Limburgse BVO voor het einde van jaargang 2013 nog tegen Excelsior (away), Willem II (away), FC Eindhoven (home) en FC Volendam (away).  Een op papier loodzwaar programma (mede) bepalend voor de eindstand op de ranglijst. Het is aan- of afhaken, inzet de play-offs 2013-2014.

Met FC Dordrecht kwam de eerste van zes serieuze tegenstanders aan bod. De Dordtse tegenstander heerst dit seizoen in de Jupiler League, won de 1 ste periode overtuigend en stond op voorhand maar liefst 7 punten voor op de resterende concurrentie Sparta Rotterdam en Willem II.

De Limburgse thuisploeg mocht zich de borst dan ook nat maken. Met de steun van het 4.000 koppige thuispubliek trokken de geel-groenen na het eerste fluitsignaal ten aanval.  Trainer Wil Boessen koos voor de volgende basiself:

Kaya

Hendricxk – De Boer – Janssen – Kis

Vlug – Voorn – Khalouta – Zennaro

Amoah – Nepomuceno

Binnen het kwartier creëerde de thuisploeg zich kansen via Khalouta,  Zennaro en de Boer. De zeer verdiende openingstreffer voor Fortuna Sittard bleef echter uit. Ook nadat Voorn en Nepomuceno goede mogelijkheden lieten liggen.

Fortuna Sittard speelde fris van de lever en domineerde de wedstrijd. Ver vooruit verdedigen, goede pressing en veel variatie voorin waar de vleugelspelers Vlug en Nepomuceno meer dan eens van kant wisselden. Na enkele dramatische thuiswedstrijden tegen Achilles en FC Emmen een lust voor het oog.

Hoe zuur dan ook het gegeven dat de eerste de beste aanval van FC Dordrecht binnen werd getikt. De eerste vrije trap van de koploper werd na 30 minuten spelen (!) binnengelopen door Rihairo Meulens. Een dekkingsfout welke het verdedigende manco van Fortuna Sittard dit seizoen akelig blootlegde. Onze verdediging mist dit seizoen het inzicht en de power om zich meester te kronen in stilstaande situaties. FC Dordrecht bleek na 90 minuten 5x gevaarlijk. 1 vrije trap, 2 corners en 2 voetballend gecreëerde kansen.

Thuisploeg Fortuna Sittard creëerde zich amper mogelijkheden via corners of vrije trappen. Voetballend was het echter heer en meester en creëerde meer dan 10 goede kansen. Door de tomeloze inzet welke de thuisploeg leverde bleef deze wedstrijd zelfs voor de neutrale toeschouwer uitermate aantrekkelijk. Het geluk welke Fortuna  Sittard thuis tegen FC Emmen wel aan haar zijde had, ontbrak hedenavond.

Conclusie: FC Dordrecht wint en steelt 3 punten in Sittard. De koploper welke van te voren als voetballende ploeg werd betiteld bakte er verdacht weinig van. Een goede keeper, fysiek enkele potige spelers en een uiterst effectief spitsenkoppel blijkt voldoende om als kampioenskandidaat te worden betiteld. De Dordtenaren hielden overigens een traditie in ere en ontvingen ook deze wedstrijd in Sittard weer veel gele kaarten.

Fortuna Sittard? De complimenten resteren. De Limburgse BVO speelde een zeer goede wedstrijd, maar beloonde zichzelf niet. Enkele verdedigende fouten en een onzuivere eindpass breekt de thuisploeg op. Het spelbeeld geeft echter wel vertrouwen voor de toekomst.

Volgende week (vrijdag 29 november 2013) speelt Fortuna Sittard haar volgende gig. Excelsior fungeert in Rotterdam als gastheer. Een ‘6 punten duel’ en dus o zo belangrijk.

Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier . Fortuna SC wenst Leo Everard te bedanken voor de foto’s horende bij dit verslag. Voor meer foto’s op zijn website klikt u hier .

Resteert ondergetekende niks anders dan u een prettig weekend te wensen met veel witte rook van Sint zijn stoomboot.

Nawoord: proficiat aan Ferhat Kaya, Aziz Khalouta en Roel Janssen. Het trio Fortunezen speelden deze vrijdagavond hun 50ste competitiewedstrijd voor Fortuna Sittard. Een eerste mijlpaal, dat er nog vele moge volgen!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen