Jeugd teams alleen maar ellende

DEN BOSCH – De eerste divisie zal volgend seizoen stilliggen tijdens interlandperiodes. Dat zegt competitieleider Jelle Beuker. De beloftenteams van FC Twente en vooral PSV en Ajax missen bij interlands veel spelers. De knvb vindt dat er daarom sprake is van competitievervalsing: wie de beloftenteams treft tijdens een interlandperiode, speelt tegen een verzwakte opponent.

“We hadden bedacht om dan door te spelen om de eerste divisie wat meer exposure te geven”, stelt Beuker. “Maar Fons Groenendijk (trainer Jong Ajax, red.) heeft gelijk als hij zegt dat hij met interlands grote problemen heeft om een representatief elftal op de been te krijgen, omdat er veel spelers niet beschikbaar zijn.” Beuker maakt wel het voorbehoud dat er nog niets definitief besloten is: “Maar ik kan me niet voorstellen dat de clubs hier op tegen zijn.”

Bij deze willen wij Fortuna Sittard oproepen tegen te zijn. De jeugdteams horen niet in de jupiler league, ze zorgen alleen voor verstoring van wedstrijdschema, schandalige entourage in thuisstadions, nog meer verplichte combis, competitievervalsing en dus deflatie van de spanning. De supporters zijn het spuug en spuug zat…nu een keer luisteren of volgend jaar nog legere tribunes!

Auteur Kiprich