Fortuna A jeugd maakt gehakt van Roda Jc

Kotbani: “Deze overwinning is voor jullie, de fans!”

Fortuna Sittard Ajeugd heeft dit weekend gewonnen van haar leeftijdgenoten uit Heerlen. In Sittard ontspon zich voor 100/130 toeschouwers een leuke pot voetbal. Tegenstander Roda JC probeerde dan wel overtuigend te beginnen maar moest na enkele minuten toch reeds haar meerdere erkennen in de Limburgse superioriteit van Fortuna. Jeugdvoetbal wordt in Sittard gespeeld, simpel as that.

Een TOF compliment voor onze jongens dan ook binnen de lijnen. Het eerste doelpunt van de voeten van Jordie Briels. Fantastisch mooie goal en een nog leukere ontlading. Op elkaar en tuimelen. Deze groep moet bij elkaar blijven, komt alles goed.  Vlak voor rust (op zijn Duits) een -eerlijk is errlijk- fantastisch mooi ingeschoten vrije schop en de 1-1. Scheidsrechter van Vijfeijken floot dan ook 1-1 als ruststand. Fortuna Sittard in zijn geheel een maatje te groot. Onze freunde aus Heelder kwamen er simpelweg niet aan toe. De 2-1, 3-1 en 4-1 (2x Yesse Mayele en 1x Michiel Vrijens) dan ook logisch. In de 50ste minuut gaf het scorebord 4-1 aan voor onze Limburgse trots. Je zou maar net bij het zwembad een biertje aan het happen zijn in de rust en 3 doelpunten missen.

Wedstrijd gespeeld en de champagne fles ontkurkt. Na een uur spelen verdient Roda doelman Von Eijck de rode kaart en wordt Fortuna een strafschop onthouden. De rode prent valt echter niet veel voor Fortuna speler Vrijens. Buiten het veld iemand natrappen terwijl ie al krimpend van pijn in elkaar ligt, mag blijkbaar niet. Vrijens overigens speelde tot dan een goede wedstrijd en toonde zich een goed vervanger voor de geblesseerde Sevinc. De leerschool deze wedstrijd voor iedereen duidelijk. Eén moment kan een wedstrijd beslissen. Een scheidsrechter die de 5-1 van Fortuna afkeurt en geen rode kaart toont aan de Duitse doelman of het pakken van een domme rode kaart. In Sittard werd het namelijk 4-2 door 2de jaars B speler Guus Hupperts en ook nog 4-3.

Al bij al een leuke middag met veel doelpunten en veel kaarten. Een mooie derby die hopelijk nog lang gespeeld zal worden. FortunaHome prijst de groepsprestatie van de Fortuna Ajeugd. Klasse mannen!

Een klassieker: Fortuna Sittard tegen Roda

Uiteraard kwam Fortunahome ook haar steun geven

en de blijdschap was oprecht: 1-0

Mooi gezicht toch!

De supporters genoten volop in het winterzonnetje

Roda kwam nog sterk terug na de 4-1 achtersttand, maar de overwinning was dik en dik verdiend.