Fortuna – Agovv

De laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Fortuna Sittard in Apeldoorn verloren. Het duel tegen AGOVV eindigde in een 1-0 overwinning voor de ploeg van trainer John van den Brom. De Sittardse ploeg startte met Dino Peltjo en Marcus Rychlik in de voorhoede omdat de aanvallers Demba Traore en Marc Mboua geblesseerd waren.

Doelman Danny Wintjens behoedde Fortuna voor een vroege achterstand. Na een half uurtje spelen moest ook hij buigen. Jeremy Bokila scoorde in de 28e minuut. Fortuna Sittard kreeg een paar mogelijkheden, de besten werden genoteerd na de rust. Twee keer gaf Nico Vanek de bal goed voor, maar de kansen werden niet afgemaakt.

Waar de Apeldoorners voor rust domineerden, was Fortuna – net als tijdens de heenwedstrijd in Limburg – na de pauze plotseling de gevaarlijkste ploeg. Met de temperatuur daalde ook het spelpeil van AGOVV, dat de voorsprong echter vast wist te houden. Het almaar gladder wordende kunstgrasveld gold daarbij als verzachtende omstandigheid.

In de slotfase schoot Anthony di Lallo de bal goed in na een voorzet van invaller Paul Voss. Doelman Postma redde echter. Fortuna had een puntje verdiend gezien het betere spel in de tweede helft. De Sittardse ploeg sluit het kalenderjaar af op de zestiende plaats in de Jupiler-league.