Fortuna contracteert Kaya en de Regt

Hedenmiddag presenteerde Fortuna Sittard twee belangrijke bouwstenen voor de selectie van komende seizoenen. Doelman Ferhat Kaya en verdediger Ferry de Regt tekenen beide een overeenkomst voor twee seizoenen bij Fortuna Sittard.

Ferhat Kaya – de geliefde sluitpost van Fortuna Sittard – liet in een eerder stadium blijken dat hij graag bij Fortuna Sittard wou bijtekenen, mits de selectie een kwalitatieve impuls zou krijgen. Met het ondertekenen van een tweejarig contract laat Fethay Kaya duidelijk blijken dat Fortuna Sittard de juiste weg is ingeslagen.

Tevens werd Ferry de Regt officieel voorgesteld aan de pers. De centraal verdediger speelde voorheen bij VVV Venlo, met wie hij op  kampioen werd 20 jarige leeftijd kampioen werd in de Jupiler League. Daarna deed hij twee en een half jaar Eredivisie ervaring op alvorens hij werd verhuurd aan Helmond Sport. Daar speelde hij de afgelopen drie seizoenen steevast in de basis. Vorig jaar november raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie, waardoor zijn aflopende contract niet werd verlengd. Ondanks de interesse vanuit Venlo werd het snelle handelen van Fortuna Sittard gewaardeerd door Ferry.

Door de werkzaamheden van de technische staf begint de selectie langzaam vorm te krijgen. In het onderstaand overzicht worden de contouren langzaam duidelijk. Talentvolle spelers met daarnaast enkele sterkhouders. De achterhoede staat al redelijk vast en de eerste geluiden wijzen er op dat Fortuna Sittard volgende week een aanvallende impuls kan presenteren.

Bron: FortunaSC (Obelix)