Jiska Theunissen (80′ Sharon Zagar) – Glynis Vromen – Mayke Ploemen – Charlotte Schings
Annika Pluijmen – Nadine Hanssen – Maisam Wehbe
Madelon Dohmen (71′ Gaby Mevissen) – Shirley Kocacinar – Nikki Janssen (71′ Colette van Aalst)

Doelpunten:
32′ 1-0: Annika Pluijmen
42′ 1-1: Naili Sling
60′ 2-1: Charlotte Schings
70′ 3-1 (p): Shirley Kocacinar

Zaterdagmiddag waren de Groningse dames van Oranje Nassau te gast op de velden van VVS. Fortuna begon erg sterk aan de wedstrijd en zette Oranje Nassau stevig onder druk. Het gevaar werd vooral gesticht via goede afstandschoten van onder andere Nikki Janssen en Nadine Hanssen, maar de Groningse keepster wist lang de 0 te houden door enkele uitstekende reddingen. De bezoekers konden hier maar weinig tegenover stellen. Na een ruim half uur spelen schoot aanvoerster Annika Pluijmen de verdiende voorsprong tegen de touwen aan. Annika kreeg de bal op de penaltystip aangespeeld, draaide zich vrij en schoot tussen twee verdedigers door raak.
Erg lang duurde de voorsprong helaas niet. Ondanks dat Fortuna onverminderd door ging met het Groningse doel bestoken met schoten kwam Oranje Nassau tegen de verhoudingen in op gelijke hoogte. Naili Sling zorgde er met een rollertje van net buiten de 16 voor dat de Fortunezen met een slecht gevoel aan de thee zaten. Het eerste schot van Oranje Nassau dat binnen de palen kwam, en überhaupt één van de eerste schoten, betekende meteen de gelijkmaker.
Ook na rust was Fortuna duidelijk de bovenliggende partij, al werd Oranje Nassau wel iets dreigender via de counter. Na een uur spelen kreeg Fortuna loon naar werken. Charlotte Schings kreeg de bal net buiten de 16 en schoot met een schot met links in de lange hoek raak. 10 minuten later leidde Madelon Dohmen met een goede actie de 3-1 in. Madelon passeerde op de linker flank haar directe tegenstandster en liep het strafschopgebied in. De Groningse verdedigster zag geen andere oplossing en trok aan de noodrem. Vanaf de penaltystip kon Shirley Kocacinar de wedstrijd eenvoudig beslissen.

Beloften:
De beloften hadden zondag een makkelijke middag bij WODAN. Onder rust stond het al 0-6 voor Fortuna dankzij doelpunten van Gaby Mevissen, Colette van Aalst, Rimke Eurlings (2x), Charlotte Dierx en Carolina Wolters. Na rust scoorde WODAN nog 1x voor de statistiek. De gastvrouwen kregen nog 2 uitgelezen kansen om te scoren, maar Destiny Buijsers ontpopte zich tot penaltykiller door tot 2 keer toe te redden een penalty te stopppen! Door de winstpartij kan de 1e periode bijna niet meer ontgaan. Fortuna gaat aan kop met 24 punten uit 8 wedstrijen, maar RKVVL/Polaris heeft nog een wedstrijd te goed. Om de periode te pakken moet RKVVL/Polaris met meer dan 30 goalen verschil hun inhaalwedstrijd winnen.

Foto’s: Jori Knops