Fortuna en Fans in spoedberaad

Vanmiddag om 14.00 zal er een spoedberaad plaatsvinden tussen vertegenwoordigers van de fans en de leiding van Fortuna Sittard. Het initiatief in deze door Martin Masset genomen, die al liet weten zeer ontdaan te zijn over de mishandeling van zijn supporters. Na afloop laten wij jullie later deze dag de uitkomst uiteraard ook weten. Op de website van Fortuna Sittard staat inmiddels al een tekst die aan duidelijkheid niets te wensen over laat:

” Nu zullen de supporters door de nederlaag sowieso geen goed gevoel aan de wedstrijd hebben overgehouden. Maar dit werd nog eens extra benadrukt door het ronduit beschamende optreden van de politie en ME bij deze wedstrijd. D e thuissupporters van Fortuna Sittard werden als slachtvee behandeld . Burgemeester Sjraar Cox en de lokale ‘veiligheidsfunctionarissen’ moeten zich eens goed achter de oren krabben en zich afvragen of dit de manier is waarop zij profvoetbal willen hebben in Sittard. ”

Klachten over dit optreden of wil je een rechtzaak?
Je hoeft uiteraard niet te wachten op wat anderen voor je gaan doen. je kunt ook zelf al reeds je klacht gaan indienen. Dit kan door er medling van de maken bij Politie Sittard (bureau naast het staion). Enkele supporters hebben dit inmiddels al gedaan (bedreiging en misbruik van geweld). Indien je niet tot daar kunt komen kun je ook hier je klacht online indienen.

Indien je dusdanige klachten hebt dat je een gerechtelijke procedure tegen de politie wil beginnen raden we je aan eens (vrijblijvend) contact op te nemen met advokaat Peter van Geelkerken, zijn gegevens staan hier. Hij heeft de meeste ervaring in voetbal gerelateerde zaken en als iemand een kans van slagen heeft om het recht te doen laten vieren is hij het… gewoon doen!

Auteur: kiprich