Fortuna euforisch na 4-2 winst op Feyenoord

Fortuna Sittard heeft voor 8500 fans voor een enorme stunt gezorgd door Feyenoord in eigen huis met 4-2 te verslaan.  Feyenoord boekte midweeks nog een fraaie 2-0 zege op Porto in de Europa League, maar leek zondagmiddag in niets op dat team van drie dagen geleden. Fortuna schoot uit de startblokken en wist na 99 seconden al te scoren, Edgar Miguel Ié liet zich bij de achterlijn passeren door Felix Passlack. Hij wist Amadou Ciss in stelling te brengen die keurig binnen tikte (1-0).

Naar mate de wedstrijd vorderde kwam Feyenoord beter in zijn spel. Een van richting veranderd schot van Haps zorgden ervoor dat de Rotterdammers op gelijke hoogte kwam.

Het was echter wederom Felix Passlack die de bal op basis van werklust van een Feyenoorder wist af te pakken en met een afgemeten voorzet Ciss de kans gaf zijn tweede doelpunt van de middag maken. De Senegalees troefde Botteghin heerlijk af in een kopduel. Fortuna wist ook nog voor rust de 3-1 te maken. Cian Harries kreeg de bal ietwat gelukkig voor de voeten en schoot van dichtbij raak. Heerlijk.

Wie dacht dat een stormloop het beeld van de 2e helft zou gaan worden moet beduusd hebben gekeken, want direct vanaf de aftrap kopte Bassala Sambou de 4-1 binnen. Een heerlijke kopbal liet het stadion ontploffen! Feyenoord bleef opzoek naar doelpunten en kwam via Steven Berghuis nog wel terug tot 4-2, maar daar bleef het bij. Sambou kreeg nog een open kans voor een 5e goal, maar die afgang bleef de Rotterdammers bespaard.

https://twitter.com/isitangun/status/1180851653500706817

Fortuna tankt veel vertrouwen, de spitsen scoorden erg lekker en met 3 punten in de zak is er weer volop perspectief, zeker met de wetenschap dat enkele spelers weer terugkomen van een blessure en de volgende wedstrijden tegen Emmen, VVV en Den Haag zijn!!!

foto’s: leike!

Geef een reactie