Fortuna – Feyenoord (4-2) in de media

‘Omzetting Fortuna leidt totale implosie Feyenoord in’ en ‘Fortuna stunt in eigen huis tegen Feyenoord’. Het zijn zomaar enkele koppen boven nieuwsartikelen die gisteren en vandaag verschenen na de eerste zege van Fortuna in het seizoen 2019-2020. Een mediaoverzicht.

Uitgebreide tekst- en beeldverslagen vind je HIER (clubsite Fortuna), HIER (1Limburg), HIER (VI), HIER (Fortuna Online) en HIER (Radio Rijnmond). De NOS zond zondagavond de samenvatting van de eredivisieduels van die dag uit. HIER kun je die terugzien, met na 36.42 minuten het item over Fortuna v Feyenoord.

Amadou Ciss was met twee doelpunten het gouden haantje aan Fortuna-zijde. Voor de camera’s van de NOS liet hij zonder blikken of blozen, maar mét microfoon in zijn handen, weten daar enorm blij mee te zijn: “Ik ben heel erg blij met de wedstrijd van vandaag. We hebben goed gespeeld en gewonnen van het grote Feyenoord. Ze waren wat moe, daar hebben we ons voordeel mee gedaan. We hebben ze onder druk gezet, goed gespeeld en gewonnen. En ik ben heel blij met mijn twee goals.”

Over die goals zegt Ciss tegen de NOS-verslaggever: “Het kwam door het advies van de trainer. Hij zegt steeds dat ik er voor moet gaan in het penaltygebied. Dat heb ik gedaan en zo scoorde ik twee keer. De tweede helft was moeilijk, maar dat hadden we verwacht. Feyenoord is natuurlijk een topteam. Dus in de tweede helft voerden ze de druk op. Maar we hebben stand gehouden.”

Ook trainer Sjors Ultee was na afloop een blij man, getuige zijn antwoorden bij de NOS. “We voelen de euforie allemaal. Dit is een mooie dag voor de groep, de hele club, de supporters ook. Als ik ze zo hoor voor en na de wedstrijd.” Mark Diemers stelt dat de timing van twee Fortuna-goals – in de tweede en 46ste minuut – perfect was. “Dan merk je dat Feyenoord een beetje gebroken was.” HIER zie je alle interviews van de NOS terug.

Wedstrijdstatistieken door de NOS. Tekst gaat onder de afbeelding verder.

 

De wedstrijd in tweets:

Geef een reactie