Fortuna kan hele goede zaken doen!

7 ploegen vechten voor 3 plekken

Fortuna Sittard is bezig met een goede serie. De aansluiting met de middenmoot is gevonden. Komende weken is het aanhaken of afhaken voor de Limburgse BVO. Van de resterende 7 Jupiler League ploegen die vechten voor de laatste 3 play-offs tickets staat Fortuna Sittard er (nog) het minst goed voor. Na komende speelronde kan echter alles op zijn kop staan.

De ‘rangschikking’ onderstaande na speelronde 29, met nog  9 wedstrijden te gaan voor het einde van de reguliere competitie. De periodekampioenen en Jong teams vechten niet meer mee voor de laatste play-off tickets en komen in deze ‘rangschikking’ niet voor.

·         De Graafschap : 29-42 (+14)

·         Helmond Sport: 29-42 (-3)

·         FC Volendam: 29-42 (-5)

·         —————————————————–

·         FC Den Bosch: 29-42 (-10)

·         FC Emmen: 29-41 (+5)

·         MVV M’stricht: 29-41 (-3)

·         Fortuna Sittard: 29-40 (+9)

Ongekend spannend, zo luidt het oordeel.  FC Dordrecht, Sparta Rotterdam en VVV Venlo zijn reeds in bezit van een periodetitel. Willem II, Excelsior en FC Eindhoven zijn de teams die enige ruimte hebben gecreëerd, cq moeilijk meer zijn in te halen voor bovenstaand 7tal. Kortom er zijn nog 3 plekken te verdelen waaronder 1 periodetitel. Zegt u het maar?

Programma komend weekend:

·         Fortuna Sittard – Excelsior

·         MVV M’stricht – Helmond Sport

·         FC Den Bosch – Telstar

·         FC Dordrecht – FC Volendam

·         FC Emmen – de Graafschap

Winst komende vrijdag betekent automatisch dat we zeker 2 plaatsen opschuiven. Afhankelijk van de uitslagen zelfs 3,  4 of 5 plekken.  Het belang van komende vrijdag dan ook giga, Fortuna Sittard kan hele goede zaken doen.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen