Met het oog op vrijdag, kort nieuws

Fortuna Sittard mist aanvoerder in cruciaal duel tegen Excelsior

·         Ramon Voorn (middenvelder) is komende vrijdag, als Fortuna Sittard de zeer belangrijke competitiewedstrijd speelt tegen Excelsior, geschorst. Onze aanvoerder kreeg in de topper tegen FC Dordrecht zijn 5 de gele kaart van het seizoen welke een automatische schorsing oplevert van 1 wedstrijd. Yoann de Boer lijkt de aangewezen persoon om de rol van stofzuiger op het middelveld op zich te nemen.

·         De wedstrijd van vrijdag lijkt ook voor Niels Vets (centrale verdediger) en Timothy Dreesen (centrale verdediger) te vroeg te komen. Beide Belgen zijn herstellende van een blessure waarbij er onduidelijk heerst (althans bij ondergetekende) over de ernst van de blessure van laatstgenoemde. In het meest gunstige scenario zou Dreesen vrijdag al kunnen spelen, een eerste analyse na de wedstrijd Fortuna Sittard – Jong FC Twente luidde namelijk out voor 2-8 weken.  Sindsdien is het akelig stil rondom zijn herstel.

·         Jong Fortuna Sittard speelde woensdag (19.45 uur) een oefenwedstrijd tegen Wittenhost 1 (1ste klasser). Een mooie manier voor onze technische staf om te kijken welke jongens/reservespelers van het eerste,  de carnaval goed hebben overleefd. De uitslag: 4-2. Doelpuntenmakers Dion Watson, Kevin Dohmen, David Driessen en Michel van Veen.  Timothy Dreesen speelde NIET mee.

·         Scheidsrechter Siemen Mulder is komende vrijdag de leidsman bij de wedstrijd Fortuna Sittard – Excelsior Rotterdam. Mulder maakte in oktober 2012 zijn debuut in het betaalde voetbal tijdens de wedstrijd FC Oss- Fortuna Sittard (0-3). Dit seizoen floot Mulder o.a. de wedstrijden SC Telstar – Fortuna Sittard (0-0), De Graafschap – Fortuna Sittard (0-1) en Excelsior – Jong FC Twente (3-0). De assistenten van Mulder heten vrijdagavond Lapar en Steinhauser. 4 de official is de heer Van der Vrande.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen