Fortuna moet buigen na ware Battle in Tilburg

Tilburg uit, altijd leuk. Althans, als je voor de echte voetbalsfeer komt wel. Die is immers bij  volksclubs als Willem 2, Nac of de Graafschap het beste. In Tilburg zit het uitvak leuk tussen twee fanatieke Willem II vakken en dus wordt je als uitvak of compleet weg gezongen, of het wordt een lekkere sfeer battle. Het werd het laatste, want het uitvak van Fortuna Sittard laat zich door niemand weg zingen. Niet in Eindhoven, niet in Rotterdam en ook niet in Tilburg.

Onder de dik 600 fanatici bevonden zich ook twee RvC leden en clubeigenaar Isitan Gun, uiteraard zongen ook zij de 90 minuten helemaal vol. De sfeer battle werd op punten nipt gewonnen door het uitvak, maar helaas gaat het bij eredivisievoetbal uiteindelijk niet om sfeerscore, maar om de drie punten op het veld. Die bleven in Tilburg. De spelers en fans konden beduusd terug naar Sittard..met nul punten.

Het voetbal was lang niet zo goed als de eerdere thuiswedstrijd (4-4). Beide ploegen hebben aderlatingen moeten laten gedurende het seizoen en dit was zichtbaar. Het ooit zo (te) verzorgde veldspel van Fortuna Sittard is ingeruild voor klassiek vechtvoetbal. Heerlijk om te zien en daarmee is Fortuna een moeilijk te kloppen team. Maar met combinatie voetbal heeft het al een tijdje niets te maken. Het is dan ook geen toeval dat alle 5 de goals min of meer toeval treffers waren, waarvan de 3 penalty’s en de rode kaart voor Fortuna erg wrang aanvoelde.

We hadden in Tilburg een resultaat kunnen pakken, maar het zat dit keer niet mee. Voor de stand waren 3 punten een verademing geweest, nu moet er gewoon thuis gewonnen gaan worden van Nac en Den Haag. Die laatste wedstrijd is woensdagavond al . Met de vechtlust en veerkracht zit het wel goed en met de terugkeer van Heerings in het centrum en het opschuiven van Rodriquez naar het middenveld zou het team ook wat meer balans moeten hebben. We gaan het zien!

https://www.facebook.com/LateralBoys/videos/669259926864725/

 

Geef een reactie