Pakt Fortuna cruciale drie punten tegen ADO?

Nog zeven speelrondes te gaan. Fortuna lijkt met NAC, De Graafschap, FC Emmen, Excelsior en ADO Den Haag in een strijd te zijn verwikkeld om directe degradatie en nacompetitie te vermijden. Ook PEC Zwolle en VVV zouden nog in de problemen te kunnen komen, maar beide ploegen lijken zich veilig te gaan spelen. Woensdagavond treft Fortuna één van de directe concurrenten: ADO Den Haag.

Programma Fortuna en concurrentie: Fortuna Sittard – ADO Den Haag, FC Groningen – De GraafschapExcelsior – NACFC Emmen – Ajax.

Eerder dit seizoen verloor Fortuna kansloos met 3-1 in Den Haag. Echter, de Hagenezen zijn niet in vorm. Al vijf wedstrijden op rij behaalde de ploeg geen overwinning. Zowel Fortuna als Den Haag behaalde na de winterstop slechts negen punten. Alleen FC Emmen (8) en NAC (3) pakte er nog minder. Afgelopen weekend speelde Den Haag in een spectaculair duel met 3-3 gelijk tegen Vitesse.

Fortuna wacht dus opnieuw een cruciaal duel tegen een directe concurrent. Met een overwinning zet Fortuna een enorme stap richting handhaving, maar bij verlies krimpt de voorsprong op de degradatiestreep mogelijk weer tot een minimum.

ADO Den Haag

Den Haag beschikt over een complete selectie. De grote man aan de kant van Den Haag is middenvelder El Khayati, al heeft de Marokkaan zijn vorm van voor de winterstop nog niet teruggevonden. Afgelopen weekend speelde Den Haag met cultheld Immers in de spits, een experiment dat goed verliep. Wij verwachten dat Immers opnieuw in de spits begint en Necid op de bank houdt. Verwachte opstelling ADO Den Haag: Groothuizen, Malone, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; El Khayati, Goossens, Bakker; Becker, Immers, Hooi.

Fortuna Sittard

Aan de kant van Fortuna Sittard ontbreken de geblesseerde Dammers, Syhre, Koot, Dianessy en Vlijter. De twee laatst genoemde zijn hard aan het werken aan hun herstel en keren mogelijk snel terug in de wedstrijdselectie. Ook zal Fortuna het moeten doen zonder Balic, hij pakte een rode kaart in de wedstrijd tegen Willem II. Daarentegen keert Heerings terug van een schorsing. Bij Fortuna staat Diemers op scherp, bij zijn volgende kaart is hij geschorst. Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Koselev, MacIntosch, Ninaj, Heerings, Pinto; Smeets, Rodriquez, Diemers; Semedo, Novakovich, Lamprou.

Geef een reactie