Fortuna op halve kracht naar kwart-finale: 2-1

Een oppermachtig Fortuna had op een wat druiligere woensdagavond geen kind aan Cambuur Leeuwarden. Fortuna had vanaf het eerste fluitsignaal de regie in handen. Het was dan ook wachten op de 1-0 en na 14 minuten had Mark Diemers die ook op zijn schoen. Novakovich speelde hem feilloos vrij, maar Diemers kreeg de bal niet langs de “blokker-Fries” die op doel stond. In de negentiende minuut zette Lisandro Semedo Fortuna wel fraai op voorsprong, maar het duurde tot de tachtigste minuut eer het duel eindelijk beslist was.

Dat de wedstrijd niet eerder beslist werd, lag volledig aan de Sittardenaren. Het tempo ging omlaag en de reeks aan kansen waren niet besteed aan Novakovich en Diemers. Nadat ook de goal van de Amerikaan werd afgefloten voor buitenspel  leek Fortuna het wel te geloven. Spelmaker Diemers werd gespaard voor Zaterdag en het duo Hutten en Stokkers mocht het laatste deel van de wedstrijd uitspelen. Gelukkig  dacht de verbeten Lazaros Lamprou daar anders over. Hoog torende hij boven de verdediging uit om de beslissende 2-0 raak te koppen.

Het enige moment van opwinding kwam in het vervolg nog op naam van Fortuna-doelman Ozer.  Hij mocht tot eenieders verbazing met rood inrukken. Dat Cambuur een minuut voor tijd de 2-1 nog mocht maken was enkel voor de statistieken, maar de plek in de kwartfinale van de beker kwam niet meer in gevaar. De grote vraag die in Sittard in het steeds mooier wordende voetbal tempel achterbleef was.. who’s next?