Fortuna pakt punt op karakter

Fortuna Sittard speelde in de 6de ronde van de Jupiler League seizoen 2009-2010 thuis tegen AGOVV. De Gelderlanders onder leiding van trainer John van den Brom ontpoppen zich dit seizoen als een ware ‘angstgegner, getuige ook de 2de/ 3de plek op de ranglijst. Binnen 10 minuten leidden de in het wit spelende uitploeg met 0-2 door doelpunten van Julius Wille.  Een walkover leek in de maak want Fortuna werd weggetikt!

In de rust werd Geenen geslachtofferd, Ocal ging op rechts spelen terwijl Nijs zijn Fortuna debuut centraal in het hart van de verdediging maakte. Toen ook nog Mboua werd ingewisseld voor de goedspelende andere nieuweling Peljto werd het vuur eindelijk aan de Gelderse schenen gelegd. Rychlik, ingevallen voor de falende Simone, scoorde de 1-2. Ex-MVV speler Di Lallo de 2-2. Zoals gezegd een knotsgekke wedstrijd. Vraag resteert, was scheidsrechter van de Graaf omgekocht of kan de man gewoonweg niet fluiten? De leidsman deed er alles aan om AGOVV te laten winnen en FH is geen pagina die de boel wenst op te fokken, dit scheidsrechtergedrag was echter schandalig! Voor u resteren enkele foto’s van al bij al een leuke pot voetbal, ondanks de scheids.

Gezelligheid in de Sittardse ‘Fortuna-minded kroegen’

Voordeelboekjes en een ware beachparty voorbereiding

Details, in de BT ligt zelfs zand op de WC. Zaterdag is er feest voor de Fortuna fan, kom gerust effe langs

Nog maar 80 minuten te spelen

Maar deze fan gelooft erin en samen schreeuwen de Fortuna fans hun team terug in de wedstrijd

Fortuna krijgt kansen en scoort ook nog 2maal

Dit tot groot genoegen van de 3400 toeschouwers

Die dus wel ondermeer scheidsrechter E. van de Graaf schandalig zagen fluiten. Typerend wellicht voor deze dramatisch gefloten wedstrijd zijn optreden in blessuretijd. De vrije trap die de scheids op 18 meter van het doel aan AGOVV gaf te triest voor woorden. Laat staan de vermeende hoekschop voor AGOVV ver in blessuretijd.

De hele wedstrijd was de E. van de Graaf partijdig en dergelijk gedrag is onacceptabel. Fortuna heeft hard geknokt voor lijfsbehoud en daarbij de KNVB voor haar kop gestoten. Dit is echter zo opzichtig fout!!!

Het bleef ondanks van de Graaf 2-2.