Fortuna rolt ook Zwolle op en bekert verder: 3-0

Fortuna Sittard begon het bekerduel tegen Pec Zwolle in een licht aangepaste opstelling. Spits Damashkan werd rust gegund ten faveure voor de Finse international Karjalainen.  Helemaal aan de andere kant van het elftal mocht Jug weer in de goal en centraal achterin maakte Dammers zijn opwachting in de basis.

Net zoals tegen Fc Den Haag schoten de geïnspireerde Sittardenaren weer uit de startblokken. Het bleek een  voorbode te zijn van een schitterende eerste helft. Met veel diepgang van de spitsen en snel combinatie voetbal met regisseur Diemers in de hoofdrol overklaste Fortuna Sittard de Zwollenaren in de eerste helft volledig. Ciss, Karjalainen en Diemers kregen open kansen maar vonden het netje nog niet.  Niet veel later wist uit een mooie pass van Diemers en het briljante overstapje van Ciss de rappe Sambou wel door te breken en op volle snelheid wist hij de keeper te verschalken: 1-0. De kansen  bleven -net zoals de buien boven Sittard- regenen. Net toen iedereen zich had verzoend met een 1-0 ruststand maakte Karjalainen op subtiele wijze de 2-0 na een prima pass van “koning, keizer, admiraal Diemers.”

Na rust een iets ander spelbeeld. Een getergd Zwolle zocht een aansluitingstreffer en het klopte nadrukkelijk op de Sittardse deur, zonder echt gevaarlijk te worden. Dammers en zeker ook een goed spelende Cox wisten de blauw-witte storm namelijk keurig te bedingen. In de 70e minuut kreeg Dammers onder luid applaus van de Sittardse aanhang zijn verwachte wissel.  Blijkbaar waren de Zwollenaren ook onder de indruk van de wissel, want nog geen minuut later maakte de Zwollenaren een keurige eigen-goal: 3-0. Over-Uit-Klaar.  Voor de statistieken had Sambou nog een prachtige 4-0 in gedachten, maar zijn lob miste op een haar na de doelmond.   Ciss kreeg nog twee goede mogelijkheden, maar de teller bleef op drie staan.

Welke conclusie kunnen we nu trekken? Ten eerste dat deze selectie een uitstekende eerste helft wist te spelen. De sterkte van dit team zit in het spel naar voren en niet in het verdedigen rondom de zestien.  Verder opvallend is de teamgeest, fitheid en gretigheid van deze selectie in thuisduels. Ook zien we dat de bank spelers aansluiting krijgen bij het niveau van de basis. Allemaal goed nieuws dus. Wat we echter ook zagen is dat zodra de tegenstander meer lef en energie in het spel legt we het ineens veel moeilijker hebben. Enfin, laten we de belangrijkste conclusie niet vergeten..we zijn door, hebben de nul gehouden en we kunnen zonder angst naar Tilburg!!

Geef een reactie