Fortuna S. – NEC, periode 3 als inzet ??

Fortuna Sittard, en hoe een ploeg van de één op de andere week twee gezichten kan laten zien. Waar we tegen Roda een fris en vooral vechtend geelgroene brigade zagen, daar was het afgelopen vrijdag thuis tegen Achilles kommer en kwel. Hoe dan ook, de laatste 4 wedstrijden zijn we ongeslagen en hebben we 2* gewonnen en 2* gelijk gespeeld, met slechts één doelpunt tegen. Het zijn statistieken waar je toch wel een wenkbrauw omhoog trekt als je er bij bent geweest, maar als we dit kunnen volhouden, dan blijft mijn wenkbrauw beneden. Resultaat boven alles !

Vrijdag is NEC uit Nijmegen onze gast, dezelfde ploeg waar we op 22 augustus met 5-1 van de mat werden gespeeld, maar ook de club die uit dankbaarheid (vanwege de winst op de oosterburen) twee slagroomtaarten onlangs bezorgde in Sittard. NEC is momenteel koploper in de Jupiler League en stevent zichtbaar af op directe promotie, want hun voorsprong op de nummer twee is inmiddels 9 punten. Wellicht ten overvloede te vermelden, maar dit is niet de club die deze week beboet werd door de KNVB wegens het niet nakomen van betalingsverplichtingen richting de belastingdienst :). NEC, dat toch al op papier beschikt over de sterkste en beste selectie,  versterkte zich in de winterstop onder meer met Jasper Waalkens, dezelfde Waalkens die in de zomer als grootste aanwinst werd gepresenteerd in Sittard, maar in de winterstop al weer mocht vertrekken en zijn heil nu in Nijmegen is gaan zoeken. De eerlijkheid gebied te zeggen dat hij over het algemeen niet heeft gebracht wat er van werd verwacht, maar dat hij wel één van de weinige spelers was die dreiging had over de vleugels. Natuurlijk mogen we hier niet de naam van Tom Daemen vergeten te vermelden, de ex Fortunees die begin dit seizoen, na een flirt met Fortuna, toch koos voor het ´grote´ geld van NEC.

Iedereen heeft jaren gewacht op een confrontatie met Roda JC, de strijd tegen NEC is ook alweer even geleden. De laatste thuiswedstrijd in de competitie was ook in het seizoen dat Fortuna uiteindelijk degradeerde en eindigde destijds in een 2-2 gelijkspel, met doelpunten aan Fortunakant van Ronald Hamming en Marcel Akerboom. Na bijna 15 jaar neemt Fortuna het dan wederom op in competieverband tegen de Nijmegen Eendracht Combinatie. NEC is een zeer gevaarlijke ploeg en kent geen problemen in aanloop naar de wedstrijd zaterdag. Topscorers Sjoerd Ars (16*) en Christian Santos (12*) zullen beiden spelen dus de verdediging van Fortuna kan haar borst nat maken. Slechts twee nederlagen leden ze tot nu toe, maar wellicht hangt er een stuntje in de lucht en kan Fortuna voor de derde zorgen. De te verwachten opstelling van de bezoekers zal wellicht als volgt zijn : Smits; Gravenbeek, van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Santos, Foor, Jahanbakhsh, Ars, Limbombe. Breinburg tobt met en blessure en achter zijn inzetbaarheid staat dan ook een grote vraagtekens.

Fortuna begint aan zijn derde thuiswedstrijd na de winterstop en zal dus hopelijk alles geven om de in de periodestand mee te blijven doen. Een gedeelde tweede plek is natuurlijk iets wat erg luxe is, zeker als men weet dat koploper hier NEC is, en dat zij dus al een periodetitel in het bezit hebben. Een winst, gestolen of gluiperig, wat maakt het uit, zou wellicht betekenen dat we alleen aan de leiding zouden komen in de derde periode en als iedereen in en rondom de club iets kan gebruiken, dan is het wel een succesje. Daar waar onder meer Jasper Waalkens vertrok, zo werd afgelopen maandag bekend dat Muhammed Mert de omgekeerde weg bewandelt en van Nijmegen richting Sittard verkast. De linksbenige middenvelder was in de zomer ook al eens in de picture maar op het moment dat de overgang definitief bleek, ketste deze toch af. Afgelopen week heeft Elroy Pappot een blessure opgelopen en is dus zeker niet inzetbaar tegen NEC. Of de blessure van ernstige aard is en hoe lang zijn afwezigheid zal gaan duren zal de komende dagen gaan blijken. Is er dan wat veranderd ten opzichte van de opstelling tegen Achilles ´29 ?? Afgaande op de laatste training schijnbaar wel. In elk geval speelt de teruggekeerde Yoeri Schroyen in de basis en zoals het ernaar uitziet op linksbuiten. Voor de geblesseerde Pappot komt of Bob Vankan terug in de basis of de net gehaalde Muhammed Mert.

De volledige opstelling zal dan als volgt eruit zien : Kaya, Turan, de Wit, Janssen, Kis, Briels, ter Borgh, Vankan (Mert), Vanmaris, Conneh en Schroyen.

Scheidsrechter deze avond is de heer Lindhout, en hij zal geassisteerd worden door de heren Honig en Steinhauser. De 4e official zal dhr. Wesdorp zijn. De wedstrijd zal om 20.00u beginnen en hopelijk kunnen we tegen 22.00u zeggen dat we nog steeds meedoen in de periodestand. Forza Roel, forza Fortuna en forza greungeal !

Fortuna SC, Harald

Poster , Janko Knops