Fortuna Sittard akkoord met Dennis Dengering

Na het verlengen van de contracten van sleutelspelers Ferhat Kaya en Roel Janssen versterkt Fortuna Sittard zich met nieuwkomer Dennis Dengering. De uit Spaubeek afkomstige 21-jarige centrale verdediger komt over van PSV waar hij de gehele jeugdopleiding heeft doorlopen. Ook was Dengering actief voor diverse vertegenwoordigende nationale jeugdelftallen.

Dengering speelde afgelopen seizoen bij Jong PSV, de club waar zijn contract na vorig seizoen afliep.
In een eerste reactie geeft Dengering aan erg blij te zijn met zijn overstap naar Fortuna Sittard. “Fortuna Sittard is een mooie club met een mooi stadion waar ik een warm gevoel bij heb en die ik altijd heb gevolgd. Daarbij heb ik ook enkele jaren in het Jeugdplan van de club gespeeld voordat ik naar PSV ben gegaan. Ook de gesprekken met de nieuwe hoofdtrainer Peter van Vossen en Technisch Manager Charly Chudik verliepen op een prettige manier. Zij gaven aan dat ze me graag wilden hebben. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen om met Fortuna Sittard zo goed mogelijk te presteren in de Jupiler League.”
Hoofdtrainer Peter van Vossen ziet Dengering graag naar Sittard komen: “Dennis is een absolute aanwinst in de verdediging. Hij is erg gedreven en wil zich bewijzen op dit niveau. Ik ben erg blij dat hij voor deze club heeft gekozen en erg benieuwd hoe Dennis zich gaat ontwikkelen bij Fortuna Sittard.”
“Dennis heeft bij PSV een gedegen opleiding doorlopen en past, als jonge, ambitieuze Limburgse speler, goed binnen onze visie om talenten door te ontwikkelen. Dennis zal met Niels Vets de concurrentie aangaan voor een plek rechts centraal in de verdediging”, aldus Technisch Manager Charly Chudik.

Namens Fortuna SC wensen we Dennis veel succes toe en heten hem welkom (terug) bij onze mooie groengele club.

Auteur : Harald