Fortuna Sittard als een dief in de nacht

Met Helmond Sport kregen we jongstleden vrijdag DE verrassing van het seizoen 2010-2011 op bezoek. De in het rood-zwart getogen Brabanders staan dan ook 3 de in de Jupiler League. Scheidsrechter Jeroen Sanders floot om 20.00 uur op zijn fluitje en de gasten begonnen furieus aan de wedstrijd. Als een warm mes door boter sneden de Brabanders door de linies van Fortuna Sittard. De 4-3-2-1 variant van trainer Wim Duseldorp hield echter staande.

Wintjens

Geenen – De Boer – Thesker – Shakison

Voorn – Diogo – Mossaoui

Ribeiro – John

Caracciolo

De eerste grote Helmondse kans van de wedstrijd spatte uiteen op de paal. Het was Helmond Sport die de wedstrijd domineerde maar Fortuna Sittard dat de score opende. Verdediger Rick Geenen promoveerde een voorzet van Paddy John tot doelpunt. Een strakke kopbal binnenkant paal in de 33 ste minuut. Alweer het 3 de doelpunt van de blonde verdediger uit Geleen.

Helmond Sport was even van slag. De uitploeg herpakte zich echter wonderbaarlijk snel en probeerde voor rust orde op zaken te stellen. Danny Wintjens en onze robuuste verdedigers hielden zcih echter staande. De thee in de rust smaakte dan ook goed.

Thee voor de spelers, een biertje voor de webmasters van FortunaHome. De gedachten in de rust gingen even terug naar eerder deze dag. Een 15tal Helmond fans kwamen ons vereren met een bezoekje in ons cafeetje op de markt. Voetbal op zijn mooist, een pint drinken met de tegenpartij. De Brabanders toen nog vol vertrouwen. De één wist het zeker (0-4), de ander nog beter (1-2).

Wat de fans niet wisten is dat Fortuna Sittard sinds enkele weken resultaatvoetval speelt. De één noemt het anti-voetbal de ander noemt het slim spel. In deze fase van de competitie is voor Fortuna Sittard echter maar één ding belangrijk: het binnenhalen van punten. Of dit nu met mooi voetbal of met hots en knots begonia spel wordt behaald zal worst zijn voor de 2250 toeschouwers die zich de moeite getroosten deze koude vrijdagavond.

Het spelbeeld in de 2 de helft een copy van de 1 ste . Helmond Sport oppermachtig met als gevolg een 3tal uitgespeelde kansen. Eerlijk is eerlijk: dit Helmond Sport was de best voetballende ploeg wat wij deze competitie op bezoek hebben gehad. Goed voetballen, staat echter niet garant voor doelpunten. Doelman Danny Wintjens kraakte maar weigerde te capituleren. Dit tot grote wanhoop van Jurgen Streppel, trainer van Helmond Sport.

Na de wedstrijd betitelde de oefenmeester doelman Danny Wintjens als dief. De doelman stal volgens Streppel de Helmondse punten. Een groot compliment voor de Limburger die inderdaad één van zijn betere wedstrijden keepte uit zijn carrière.

Zelfs Wintjens kon echter niet voorkomen dat Helmond na 76 minuten de gelijkmaker wist binnen te schieten. Een gemakkelijk gegeven vrije trap werd door Marc Hocher fraai binnengekruld. 1-1 en de wedstrijd weer open en uiteraard spannend.

Door hard werken en goed positiespel wist Fortuna Sittard de 1-1 echter tot blessuretijd te verdedigen. Het 4 de gelijke spel van Fortuna Sittard op rij? De slagroom op het toetje zat deze wedstrijd echter in de rechterschoen van topscoorder Fabio Caracciolo. De spits die deze wedstrijd e voorkeur kreeg boven Zarko Grabovac, bracht heel Sittard in extase. In blessuretijd de 2-1 voor de thuisploeg en het feestje op de tribunes. Randell Shakison scoorde na een imposante rush aan de linkerkant, ook nog de 3-1. Vreugdetranen als gevolg.

De blessuretijd is onze vriend geworden. Na Telstar (1-1) nu ook Helmond (2-1 en 3-1) bestolen. Fortuna als meesterdief in de donkere Limburgse nacht: heerlijk!

Mede degradatiekandidaten Almere City en AGOVV verloren beide hun wedstrijd en zagen een speler met rood eerder dan gepland de douches opzoeken. MVV Maastricht behaalde een puntje in Eindhoven en werd zo periodekampioen. Onze felicitaties zijn oprecht.

Volgende week speelt Fortuna Sittard op maandagavond thuis tegen GA Eagles. Wederom een lastige tegenstander waar Fortuna Sittard zich in zal moeten vastbijten. Het laatste woord in dit verslag voor trainer Wim Dusseldorp, de winnende coach die dus gelijk heeft: “We hebben ze van het kastje naar de muur getikt”. Heerlijk, voetbalhumor.

Komende vrijdag 18 februari 2011 volgt de volgende finale voor Fortuna Sittard. Dan spelen de Limburgers een thuiswedstrijd, tegenstander in de Trendwork Arena is het Brabantse Helmond Sport. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 20.00 uur.

> Programma vrijdag 25 februari / mandag 28 februari 2011 van de resterende degradatiekandidaten:

• Telstar – Almere City
  • Fortuna Sittard – GA Eagles
  • FC Emmen – AGOVV

> Bent u vrijdag aanwezig geweest in Sittard dan kunt u uiteraard als trouw Fortuna fan uw keuze voor MVP 10-11 doorgeven via fortunahome@hotmail.com .o.v.v. Fortuna-Helmond.

> Voor de Top 100 allertijden klikt u hier .

> De nieuwe stand onderin de Jupiler League.

• Plek 16: AGOVV: 24-20 (-12)
  • Plek 17: Fortuna Sittard: 24-15 (-27)
  • Plek 18: Almere City: 24-10 (-40)