Fortuna Sittard bezoeken tijdens Corona: de regeling

Het lange wachten is bijna voorbij. Fortuna Sittard begint op 12 september aan een nieuw seizoen in de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen FC Twente. Een week later volgt de eerste thuiswedstrijd, wanneer sc Heerenveen op bezoek komt. De wedstrijd tegen de Friezen staat op het programma voor zaterdag 19 september om 21:00 uur en is daarmee de eerste competitiewedstrijd in het Fortuna Sittard Stadion waarbij de coronamaatregelen van kracht zullen zijn. 

Na de succesvolle testcase tegen VVV-Venlo en diverse positieve gesprekken met de veiligheidsregio is de  capaciteit bepaald op circa 3.000 supporters (incl. business partners). Deze capaciteit is gebaseerd op het hanteren van de 1.5 meter maatregelen van kruin tot kruin, oftewel drie lege stoelen. Ondanks de versoepeling t.o.v. de eerder gehanteerde vijf stoelen bij de wedstrijd tegen VVV-Venlo kunnen we helaas niet alle reguliere seizoenkaarthouders ontvangen per wedstrijd. Om hiervoor passende maatregelen te treffen heeft Fortuna Sittard in samenwerking met Fortuna SC onderstaand ticketbeleid opgesteld.

Voor het bijwonen van een wedstrijd dient de seizoenkaarthouder zich bij elke thuiswedstrijd opnieuw in te schrijven middels het ticketing systeem. Dit kan op dezelfde manier als het normale ticketing bestelproces, echter is nu de plattegrond ingedeeld op 1.5 meter afstand.  Op basis van de huidige aantallen, zal er voor seizoenkaarthouders een roulatiesysteem worden gehanteerd waarbij onze supporters 4 op de 5 wedstrijden aanwezig kunnen zijn in het stadion. De volgorde waarop de supporters zich kunnen inschrijven is bepaald naar aanleiding van de aankoopdatum van de seizoenkaart. Iedere seizoenkaarthouder die zich kan inschrijven, ontvangt hiervan een persoonlijke mail één dag voor het inschrijfmoment.

Thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen
Inschrijfmoment 1: Seizoenkaarthouders 1 t/m 2.400 (vr 11 sep 12:00 uur t/m ma 14 sep 23:59 uur);
Inschrijfmoment 2: Alle overgebleven tickets, open voor alle seizoenkaarthouders (wo 16 sep 09:00 – 23:59 uur);
Tijdstip wedstrijd: 19-09-2020 | 21:00 uur.

Het is door de huidige maatregelen voor Fortuna Sittard helaas niet mogelijk om alle seizoenkaarthouders op hun eigen vaste plek te plaatsen. Hierdoor kan het voorkomen dat jij als seizoenkaarthouder op een andere plek komt te zitten dan jij op voorhand hebt gekocht. Om supporters toch tegemoet te komen in de waarde van hun seizoenkaart, zal het alleen mogelijk zijn om stoelen te selecteren die ongeveer in dezelfde prijsklasse vallen als de aanschafprijs. De tickets zijn persoonsgebonden en hierdoor niet overdraagbaar. Mocht jij zelf dus niet kunnen, reserveer dan geen tickets zodat de capaciteit maximaal benut kan worden.

Huishoudens en kinderen.
In tegenstelling tot eerdere berichtgevingen, is er vanaf de eerste thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (deels) de mogelijkheid om met huishoudens naast elkaar te zitten. Dit om de capaciteit van het stadion optimaal te benutten en de huishoudens zo goed mogelijk te faciliteren. De vakken E1, E2 & E3 en het uitvak worden daarom ingericht als tribune voor huishoudens. Alle andere vakken zullen met de 1.5 meter maatregel worden ingericht. Seizoenkaarthouders kunnen per wedstrijd middels een formulier aangeven als zij als huishouden bij elkaar willen zitten in deze vakken. In het formulier dient het relatienummer te worden ingevuld, waarmee de club zal controleren of het daadwerkelijk één huishouden betreft. Lees op de Fortuna Sittard pagina hoe dit moet 

Voor alle seizoenkaarthouders tot en met 12 jaar (geboren ná 1 juli 2008) geldt dat zij plaats mogen nemen naast een volwassene. De jeugd dient het ticket niet online te bestellen, maar dit formulier in te vullen. Aan de hand van de ingevulde informatie wordt het ticket ingedeeld, dus controleer dit goed.

Door ontwikkelingen in de app zal het verkrijgen van tickets (tijdelijk) niet mogelijk zijn via onze Fortuna Sittard App. Het is dus alleen mogelijk om tickets digitaal te reserveren via het Mijn Fortuna Platform. Er zal geen losse ticketverkoop plaatsvinden zolang de coronamaatregelen van kracht zijn. Dit betekent dat het enkel voor seizoenkaarthouders mogelijk is om de wedstrijden te bezoeken.

Geef een reactie