Fortuna Sittard blijft prutsen…

Fortuna Sittard verliest de wedstrijd in de 1ste helft

Om aansluiting te behouden met de subtop van de Jupiler League zou er gewonnen moeten worden. Een stelregel welke voor zowel Fortuna Sittard als thuisploeg Excelsior Rotterdam opging voor aanvang van de wedstrijd deze vrijdagavond.

Thuisploeg Excelsior (plek 10 met 25 punten) en Fortuna Sittard (plek 13 met 23 punten) begonnen dan ook met veel bravoure aan 19 de speelronde van de Jupiler League. Een overwinning van de Limburgers (voor de ogen van voetballenminnend FOX kijkers) zou betekenen dat de Limburgse BVO over Excelsior heen zou gaan. Een prettig vooruitzicht, statistisch bezien echter onmogelijk.

Scheidsrechter Boot zag onderstaande elf ‘Limburgers’ aantreden op Woudestein.

Kaya

Hendrickx – De Boer – Janssen – Kis

Vlug – Voorn – Zennaro

Khalouta – Amoah – Nepomuceno

Reserves:  Voss, Gulpen (72), Hodselmans, NKoyi (45), Zejnilovic, Vankan, Linssen

De thuisploeg kende een furieus begin en Fortuna  Sittard werd afgetroefd op felheid. Binnen een minuut het eerste gevaar voor doelman Ferhat Kaya die in de eerste helft diverse malen handelend moest optreden. Excelsior Rotterdam stoorde vroeg en op de helft van Fortuna  en voorkwam zo dat de Limburgse BVO in het spel kwam. Binnen een kwartier de 1-0 voorsprong middels Kruys. Bezien het spelbeeld een terechte voorsprong. In de eerste helt kende de thuisploeg 63% balbezit en creëerde zich een handjevol mogelijkheden. Met name spits Rijswijk bleek een constante plaag voor de Fortuna Sittard defensie, specifiek Yoann de Boer. Aan de linkerkant bleek Kalisse meerdere malen ongrijpbaar.

Fortuna Sittard wist zich gedurende de eerste 45 minuten 2 mogelijkheden te scheppen. Een korte corner belandde via Ramon Voorn op de sloffen van Aziz Khalouta die het leer een metertje naast het doel schoot van doelman Deckers. Dezelfde Khalouta mocht na een half uur van 20 meter vervaarlijk uithalen en dwong de doelman tot een gestrekte redding.

Waar Fortuna Sittard misschien al in gedachte bij de warme thee was, besliste Excelsior speler Veldwijk (genomineerd voor de Bronzen stier) echter net voor het laatste fluitsignaal van de 1 ste helft de wedstrijd. Een droog schoot in de verre hoek betekende de 2-0. Rust.

Was het een donderspeech van trainer Wil Boessen in de rust? Hoe het zijn moge, Fortuna Sittard begon uitstekend aan de 2 de helft. Mede door de inbreng van Patrick N’Koyi (voor de falende Jeffrey Vlug), wist de uitploeg enkele goede mogelijkheden te creëren. De aansluitingstreffer bleef echter uit en omdat ook Excelsior weigerde de wedstrijd uit te counteren bleef de wedstrijd op Woudestijn lang spannend.

De 1 ste helft was voor Excelsior, de 2 de helft voor Fortuna Sittard. De einduitslag echter onverbiddelijk hard: 2-0.

We zij halverwege de competitie 2013-2014 en ieder team staat waar hij staat. De onderlinge verschillen in de Jupiler League blijven ongemeen klein. Fortuna Sittard kan zomaar nog kampioen worden terwijl naar onderen kijkende de laatste plek nog steeds in zicht is. Een ongekend spannende competitie welke volgende week een vervolg krijgt als Fortuna Sittard op bezoek gaat bij Willem II. De thuiswedstrijd tegen de Kruikezeikers uit Tilburg werd gewonnen. In Sittard werd het eerder dit seizoen  3-1. De wedstrijd kende  een knotsgekke 2 de helft met een negatieve hoofdrol voor  oud-Fortunees Ruud Boymans. De in Born geboren spits mistte vanaf 11 meter de opgelegde kans om zijn Willem II  op voorsprong te zetten. Sportieve wraak siert dan ook de agenda op vrijdag 6 december 2013.

Voor nu een prettig weekend gewenst. Komende dagen verschijnen diverse updates met wedstrijdfoto’s vanuit Rotterdam. Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier .

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen