Zitterd op sjtap: S.B.V. Excelsior Rotterdam (29-11-2013)

Karakterloze nederlaag in Rotterdam Kralingen.

Op de laatste vrijdag van november trokken de Sittardenaren naar Rotterdam Kralingen om het tegen de kleinste profclub van Rotterdam op te nemen, het in 1902 opgerichte Excelsior Rotterdam. In stadion Woudestein zagen de aanwezige toeschouwers de volgende teams aan de aftrap verschijnen.

Excelsior Rotterdam:
Jordy Deckers – Lucas Woudenberg – Sander Fische r- Jurgen Mattheij – Khalid Karami – Adil Auassar – Lars Hutten (66. Kevin Vermeulen) – Rick Kruijs – Daan Blij – Lars Veldwijk (88. Rangelo Janga) – Moussa Kalisse (74. Jeff Stans)

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Jonathan Hendrickx – Yoann de Boer – Roel Janssen – Kevin Kis – Franco Zennaro (72. Lars Gulpen) – Jeffrey Vlug (46. Patrick N’Koyi) – Ramon Voorn – Gevaro Nepomuceno – Abdelaziz Khalouta – Patrick Amoah

Excelsior nam de aftrap en had tot afgrijzen, van de weer ruim 100 meegereisde fans, al na een halve minuut op voorsprong kunnen komen. De aanvallers van Excelsior kregen een vrije doortocht naar het doel van Kaya. Niet dat Fortuna wakker schrok van deze kans voor Excelsior. De thuisploeg bleef heer en meester. Dit resulteerde na vijftien minuten voetballen in een terechte voorsprong voor Excelsior. Een apathisch voetballend Fortuna wist daarna met veel pijn en moeite een corner af te dwingen. De corner leverede een halve kans voor Khalouta op die niet werd binnen gevolleerd. Het initiatief lag daarna weer bij de thuisploeg die aanval na aanval op Kaya afvuurde. Kaya wist zijn doel schoon te houden tot vlak voor rust. Nadat een aanvallend duel werd verloren lag de Sittardse defensie open. Een splijtende pass naar voren, goede controle bij de spits van Excelsior en de stand werd 2-0.

Na rust begon Fortuna meer de aanval te zoeken. Het optisch overwicht dat Fortuna had kwam echter niet omdat de Sittardenaren zo goed voetbalden. Nee, dit kwam omdat Excelsior de bezoekers liet voetballen en krachten spaarde. Dit bleek meer dan eens in de omschakeling. Als de Sittardse aanvallers weer eens een bal verspeeld hadden waren de Kralingers razendsnel voor de goal van Kaya. Het is ook aan Kaya te danken dat Fortuna geen afstraffing kreeg. En een afstraffing was het enige waar Fortuna gisteravond recht op had.

Auteur: Niels van Renen