Fortuna Sittard – FC Dordrecht = 2-0. Yes, we can!

Vrijdagmiddag 17.00. Radio Fortuna heeft met Fortunahome.com een ware primeur. Een live uitzending vanuit het centrum van de Tripel A wereld: de markt van Sittard. In een anderhalf uur durende voorbeschouwing vol met zin en onzin zat de sfeer er goed in. Webmaster Kiprich ging voor een 2-0 overwinning, en 1-0 met rust. De voorspelling had niet beter gekund!  Een dik uur later verplaatste het radio team zich naar de Arena, alwaar om 20.00 uur het fluitsignaal van scheidsrechter Otto schalde door het matig gevulde stadion van thuisploeg Fortuna Sittard. Op de tribunes hebben 3200 supporters de moeite getroost de kille koude avond te trotseren. Het affiche in de Trendwork Arena heeft Fortuna Sittard – FC Dordrecht.

Radio Fortuna vanuit Cafe de Gats

De spanning in het supportershome een paar minuten voor de aftrap

Onze tegenstander bleek een ware ‘angstgegner’ voor de Limburgse thuisploeg. De laatste overwinning op de Hollanders dateerde alweer van het seizoen 1993-1994 en met de 1-2 nederlaag van vorig seizoen op het netvlies kon er met weinig vertrouwen uitgekeken worden op het duel in de middenmoot van de Jupiler League.

Tegenstander FC Dordrecht kende voor het treffen in Sittard 18 punten uit 13 wedstrijden. Exact 6 punten meer dan de thuisploeg. Het verschil op de ranglijst echter maar 2 plekjes.

Deze editie dan ook in het teken van een alles of niets. Aansluiting met de middenmoot de inzet van het treffen. Trainer Wim Dusseldorp koos deze vrijdagavond voor een 4-4-2 basisvariant. Enigszins genoodzaakt vanwege blessures, anderzijds omdat ook onze oefenmeester inziet dat het voetballende vleugelspel de laatste  weken veel te weinig punten opleverde.

Onderstaand de basisopstelling:

Wintjens

Geenen – De Boer – Dreesen – Schroyen

Scheelen – Ricksen – Voorn – Stolte

Diaz – Gommans

Op de Sittardse bank ondermeer Thijs Nieuwland, de man in vorm.

De wisselspeler zag ook dat Fortuna Sittard redelijk goed aan de wedstrijd begon getuige ook de eerste kansen in de wedstrijd. Binnen 30 seconden de eerste kans van de wedstrijd. Dat het scorebord na 15 minuten spelen nog 0-0 toonde, mag een klein wonder heten. Kans na kans na kans. Fortuna Sittard jaagde haar tegenstander op en overklaste FC Dordrecht.

Het duurde echter tot de 35ste minuut dat Fortuna Sittard de leiding nam. Een sublieme pass van Wouter Scheelen op de aanvallend ingestelde Richard Stolte en bam. Doelman Stef Doedee voor het eerst deze avond gepasseerd.

In de 2de helft eenzelfde spelbeeld. Fortuna Sittard oppermachtig en een buitengewoon respectvol woord voor Rick Geenen, Yoann de Boer, Timothy Dreesen, Kevin Diaz, Danny Wintjens, Joeri Schroyen. Wouter Scheelen….ja, wie eigenlijk niet?

Overweldigend goed en de 2-0 kon niet uitblijven. De kopbal van Rick Geenen in de 51ste minuut snoeihard! 2-0, over en uit.

Tegenstander FC Dordrecht bleek futloos, probeerde het nog wel maar zonder enige overtuiging. Adnan Secerovic en Marc Wagemakers pakten speelminuten voor Fortuna Sittard en zagen dat Harrie Gommans de 3-0 op zijn slof had. Jammerlijk miste onze spits deze avond de gewenste scherpte. Iedereen weet echter de kwaliteiten van de Limburger.

Na enkele weken blessureleed en schorsingspijn lijkt het lek boven.

Volgende week –vrijdag 2 december 2011- speelt Sittard een uitwedstrijd. BV Veendam is in de provincie Groningen gastheer en de supportersvereniging laat een bus rijden. Er is overigens de mogelijkheid om gebruik te maken van vrij vervoer.

Uiteraard kunt u ook na de wedstrijd  Fortuna Sittard – FC Dordrecht stemmen in onze Most Valuable Player of the Season contest. Mail uw 5 ‘favoriete’ Fortuna spelers van de wedstrijd door naar fortunahome@hotmail.com .

Voor een ander reeds bijgewerkt standaard onderdeel – onze eeuwige Top 100- van onze supporterspagina klikt u hier . Rest ons niks anders u een prettig weekend te wensen en FortunaHome fotograaf Leo Everard te bedanken voor de geweldige veldfoto’s. Fortuna Sittard – FC Dordrecht = 2-0!!!!