Gameday: BV Veendam – Fortuna Sittard = 2-2

Fortuna Sittard speelt haar 15de competitiewedstrijd van het seizoen 2011-2012 in Groningen tegen de plaatselijke trots van deze provincie: BV Veendam! Een ploeg die op sterven na dood is, want in de schaduw van het grote FC Groningen is het moeilijk overleven. Het vergelijk met Fortuna Sittard gaat op, want ook Fortuna Sittard kent competitie in de regio. Deze vrijdagavond hebben we in vergelijk met de andere 364 dagen in het jaar echter geen enkele sympathie voor de geel-zwarten van trainer Gert Heerkens.

Fortuna Sittard, aangemoedigd door de trouwste der trouwen, begon goed aan de wedstrijd. De Langeleegte werd muisstil na 10 minuten spelen. Fortuna Sittard scoorde namelijk al na 10 minuten de 0-1. Richard Stolte de grote man aan Sittardse kant. We moeten L1 commentator Ben Dols op zijn woord geloven, maar de voormalig Heerenveen speler zou een steekpasje op zichzelf hebben gegeven om BAM af te ronden!

De werkelijkheid is dat Stolte gewoon zijn tegenstander uitkapt en de bal simpel maar uiterst effectief inschiet. Na 10 minuten is het 0-1. Het grote vertrouwen van Fortuna Sittard betaald zich snel uit.

De basisopstelling van ons Fortuna Sittard mag geen verrassing heten, maar voor de normale sterveling:

Wintjens

Geenen – De Boer – Dreesen – Schroyen

Scheelen – Ricksen – Voorn – Stolte

Diaz – Gommans

De wedstrijd gaat verder en Fortuna Sittard blijft in Veendam relatief makkelijk overeind. Het uitpubliek, onze jongens dus, laten zich horen en horen. De extase is na 29 minuten compleet. Beloftes tegenover de Sint dienen nagekomen te worden. Roermondse Harrie kun je veel verwijten, je kunt van hem houden, hem haten. De zak naar Spanje blijft echter dit jaar leeg. Harrie Gommans scoort als beloofd de 0-2!

In alle extase vergeten we bijna de reserves van ons Fortuna mede te delen. Kijk eens naar de namen en stel uzelf de vraag hoe jaloers BV Veendam vandaag wel niet moet zijn? Roel Janssen, Danny Hoesen, Marc Wagemakers, Mark Voss, Adnan Secerovic, Randel Shakison en Thijs Nieuwland. Inderdaad, allemaal speler met Jupiler League ervaring.

BV Veendam mist naast Anco Janssen (de beste speler van de Jupiler League), ook Lars Lambooij, Cruz Vicente, Jonathan Opoku en Niek Loohuis.

De thee in de rust en ongetwijfeld de donderspeech van de Veendam trainer. Een stormloop op doelman Danny Wintjens is te verwachten. Hoe komen we de eerste allesbepalende 20 minuten na rust door?

BV Veendam begint fanatiek aan de 2de helft en doelman Danny Wintjens toont meer dan gewenst zijn excellente kwaliteiten als doelman. Het is wachten op een treffer. De counters van Fortuna Sittard blijken namelijk ook messcherp, ook deze avond. Aansluittreffer of BAM – over en uit-? Eén ding is zeker: Fortuna Sittard speler Fernando Ricksen, zonder enige twijfel de leider binnen onze selectie, heeft een gele kaart op zak. Spannend, spannend.

Na 65 minuten spelen is het nog altijd 0-2. De verwachte storm van Veendam zal langzaam gaan liggen en Ben Dols maak t het dan wel spannend, maar deze overwinning gaat Fortuna Sittard niet meer uit handen geven. Toch?

In de 72ste minuut echter de 1-2, “Veendam ruukt blood”, aldus Ben D. Danny Menting is de doelpuntenmaker in Veendam.

Het is 1-2 en de thuisploeg heeft het licht gezien. Tijd voor onze coach om de technische Danny Hoesen in te brengen voor de meer statische Harrie Gommans. De jonge Limburger had een enkelblessure maar kan als geen ander de tijd in zijn voordeel laten werken. Hoesen staat garant voor sensatie en met slechts 10 minuten op de klok lijkt de sensatie compleet. De laatste uitoverwinning dateert namelijk van 1994.

Laten we eens een foto er in duwen van het seizoen 2006-2007, toen werd het 1-1.

En ja hoor, ook deze editie word het een gelijkspel. Met nog slechts 3 minuten te spelen scoort Veendam speler -invaller- Panagiotis Rampavilas de 2-2.

Op deze bijzondere vrijdagavond mogen we u attenderen op de volgende competitie wedstrijd van Fortuna Sittard. Willem II uit Tilburg is onze tegenstander en de veel getipte kampioen kan haar borst natmaken, zoveel is duidelijk. Gunt u me even mijn ‘minute of fame’: BRABANDERS STINKEN! J

De wedstrijd Fortuna Sittard – Willem II begint vrijdag 9 december 2011 om 20.00 uur en FortunaHome adviseert de fans nu reeds, bijtijds te komen. Het zal namelijk wel eens fokking druk kunnen worden. Dat gezegd hebbende, stemmen op de MVP 11-12 is alleen voorbehouden aan de fans die deze week de verre reis naar Veendam hebben ondernomen. De spelregels zijn bekend….mailen kan naar fortunahome@hotmail.com