Fortuna Sittard – FC Oss, welcome back Willy !!

Met de wedstrijd tegen FC Oss, keert natuurlijk ook ex-trainer en -speler Willy Boessen terug naar de club waar hij zijn gloriedagen kende in het voetbal. Als voetballer was hij een graag geziene gast en ook als trainer heeft in de twee jaar, dat hij hoofdcoach was zijn sporen verdient. Het behalen van de nacompetitie twee keer achter elkaar was een prestatie om terecht trots op te zijn.

12 december inmiddels en we staan circa 30 uur voor de aftrap van de wedstrijd tegen FC Oss. De bezoekende club draait naar behoren en doet het in ieder geval stukken beter dan het afgelopen seizoen, waar men uiteindelijk als 19e eindigde. Met spits Kevin van Veen heeft FC Oss een soort van hoofdprijs gewonnen in de loterij. Tot heden scoorde hij maar liefst al 10 keer voor zijn club en hierdoor is er reeds belangstelling voor de spits uit Engeland. Onder meer Doncaster Rovers en Sheffield United hebben hun interesse kenbaar gemaakt bij de Brabantse club. OP zich een hele prestatie wat men tot heden nerzet in Oss, in de zomer was er nagenoeg nog geen zicht op een voltallige selectie en dreigde men het lachertje te worden van de Jupiler League. Ook vanuit Sittard werd door een paar mensen lacherig gedaan over de overstap van Willy Boessen. Hoe anders zullen deze gedachten nu zijn.

Oss, ook gekend om zijn ex Fortuna Spelers, zoals daar o.a.waren Charles Kaslauskas en Angelo Simone zou zomaar weer een ex-Fortunees aan de selectie kunnen toevoegen. Sinds twee weken traint Timothy Dreessen hier mee om zijn conditie op peil te houden en zodoende wellicht in de tweede helft van het seizoen deel aan te sluiten bij de groep van trainer Boessen.

De laatste drie seizoenen speelden we 6 keer tegen elkaar en zijn de statistieken in het voordeel van Fortuna Sittard. Men won 4 keer, en verloor twee keer. Maar dat statistieken betrekkelijk zijn, dat weten we allemaal wel. De huidige cijfers liegen namelijk niet. In de voorafgaande 8 thuiswestrijden scoorde de Sittardse ploeg 1 !! schamele treffer en won geen enkele wedstrijd in eigen stadion. Slechts twee gelijke spelen werden behaald (0-0), waar de overige wedstrijden werden verloren. Het zal morgen anders moeten …..

Fortuna zelf dan. Na de wedstrijd tegen Almere, die kansloos werd verloren, heeft men de kans op revanche, al zal dat verre van makkelijk worden. Eén geluk is dat Ramon Voorn werd vrijgesproken van zowel zijn rode kaart als het schijnbaar gegeven commentaar richting scheidsrechter Lindhout. Ook Roel Janssen keert terug van zijn schorsing en ze zullen waarschijnlijk samen de centrale verdediging vormen wederom. Of de wedstrijd voor Elroy Pappot te vroeg komt is nog niet bekend, gezien de trainingen en zijn fitheid zou hij nu anderhalve week trainen wellicht wel in aanmerking komen voor een basisplek in het zwalkende elftal van Peter van Vossen. Een centrale plek op het middenveld zou dan een optie zijn, eventueel ten koste gaande van ter Borgh, die de laatste wedstrijden ook (net als meerdere teamgenoten) ondermaats presteert. Jeugdspeler Tomas Overhof lijkt recht te hebben op wederom een basisplek !

De spitspositie lijkt vooralsnog niet te worden ingevuld door Donnyde Groot die nog steeds niet fit is en dus lijkt Seku Conneh, ook matig aan het spelen de laatste weken, toch weer in de basis te starten. De blessure van de Groot, naar horen zeggen een schouderblessure, lijkt pas na de winterstop geheel over te zijn……Nieuweling Sem de Wit (ex-Almere / Den Haag / Dordrecht) lijkt vooralsnog een blijvertje te zijn, al kan in de voetbalwereld natuurlijk alles snel veranderen. De status omtrent de eventuele overgang van spits Chefrino Eind van EVV naar Fortuna Sittard is momenteel niet bekend.

Verwachte opstelling :

Fortuna Sittard : Kaya, Turan, Voorn, Janssen, Kis, Briels, Vankan, Overhof, Pappot ??, Baur en Conneh

​FC Oss ?? : Hengelman, Kok, Ket, Jansen, Stuy van de Herik, Kamaci, Sanusi, Janssen, Mathieu, Opoku en van Veen

​Scheidsrechter Martens zal de leiding hebben, geassisteerd door de heren van Velden en van der Velden. 4e Official is dhr. Henshuijs.

Vergeet niet iets mee te nemen voor de inzameling voor de ´Engele van Zitterd van Gelaen´, waarvoor we met een tiental vrijwilligers aanwezig zullen zijn bij 4 ingangen. In de hal van het stadion, ingang Ricksen/Hoofdtribune, ingang Ricksen aan Oostkant en ingang Oost ernaast gelegen (de laatste allebei voor de fouilleerpunten).

Fortuna SC, Harald