Fortuna Sittard – (jong ??) 1/2 Ajax 1

Fortuna Sittard – 1/2 Ajax 1           0-2 (0-1)

10e min 0-1 Becker

54e min 0-2 Zivkovic (penalty)

Geel : Gulpen, Janssen, Watson (Fortuna S), Owusu, Veltman, Bakker (1/2 Ajax 1)

Rood : Voorn, ter Borgh (Fortuna S.), Bazoer (1/2 Ajax 1)

Toeschouwers : 3661

Vol goede moed ga je naar deze wedstrijd kijken, en dan blijkt bij de opstellingen van de neuzen, dat ene van Rhijn opstaat, Veltman meedoet, Duarte in de basis staat en Zivkovic in de spits mag rondlopen. Dan is de toon al gezet en de frustratie van uw webmaster neemt al behoorlijk toe. Met zo een elftalwisselingen is dit je reinste competitievervalsing, zoals al een heel voorgaand seizoen terecht is geroepen.

Ondanks een mooie tifo actie van TGV (60 jaar betaald voetbal in Sittard/Geleen), een bos bloemen voor de 200e Fortuna wedstrijd van Don Ramon, was de wedstrijd op zich was een regelrecht drama. Dat het veld slecht was, dat hebben we al een week lang geroepen en ondanks een goedkeuring ervan eerder vandaag, was het niet mogelijk om fatsoenlijk hierop te spelen. Natuurlijk hebben hier beide ploegen net zo veel last van. Dat de scheidsrechter, ene zekere Oostrom, zich zonder enige moeite aanpastte aan de waardeloze grasmat, dat zag zelfs een blinde nog. Deze beste man presteerde het om maar liefst 6 gele kaarten te geven en 3 !! rode kaarten. Dat dit veelvuldig in het nadeel van onze groengele brigade was, ook dat is natuurlijk duidelijk. KNVB, shame on you dat dit soort droeftoeters in een pakkie op het veld mogen rondlopen en op een fluit blazen.

En toch, het grootste drama was gewoon het spel van onze eigen ploeg. Daar waar we vorige week in Helmond nog deels leuke spelmomenten zagen, was het vandaag hopeloos. De 0-1 van half Ajax 1 na 10 minuten was wel van grote schoonheid, eerlijk is eerlijk, maar werd mede mogelijk gemaakt door zeer wijfelend optreden van Kevin Kis.

Veldspel was onherkenbaar, zonder lijn en passes kwamen zelden tot nooit aan. Een enkele mooie actie over de vleugel van Jasper Waalkens werd dan voortgezet met een slechte voorzet of een schot dat meer op een terugspeelbal leek.

Diezelfde Waakens schoot voor het eerst richting het doel van de tegenstander in de 36e minuut, wat al heel wat zegt over het niveau van ons spel. Vlak voor het rustsignaal volleerde Vlug een voorzet van Waalkens dan de Zuid tribune in en haalde Veltman nog een gevaarlijke voorzet van Briels weg uit het doelgebied. Met het rustsignaal verdween dan ook de geringe spelvreugde die er was……..Na een vermeende overtreding (zware twijfel aan deze kant over de kleur van de kaart) van Voorn kregen de Ajacieden een penalty in de 54e minuut en met een 0-2 tussenstand was de wedstrijd wel gelopen. Het uitvak juichtte mee met de arrogante gastjes uit Amsterdam ….

De laatste ruim 30 minuten werden gelaten bekeken vanaf de tribunes, her en der een terecht fluitconcert of een foei roep. 20 minuten voor tijd besloot Jordy ter Borgh een duel aan te gaan en kwam er van af met nog een rode kaart….opvallend was de gelatenheid van trainer van Vossen. Het was het sein voor wat bekende liedjes jegens de scheidsrechter.

Na her en der nog wat wissels aan beide kanten floot de waardeloze fluitist Oostrom af na 92 minuten.

Voor jullie hier nog wat foto´s, gemaakt door Leo Everard ( )

Er resteert nog slechts één conclusie : voetballen was het vandaag niet om aan te zien, en ondanks de goede wil die er zeer zeker zal zijn aan Fortuna kant, is het duidelijk dat versterking gewenst is, zo niet noodzakelijk !! Volgende week ontbreken de geschorsten Voorn en ter Borgh en kan trainer van Vossen beginnen aan zijn eerste puzzel.

Volgende week naar Nijmegen, al kan en wil ik daar nu nog ff niet aan denken…..

Fortuna SC, Harald