Fortuna Sittard – Jong FC Twente 2-2

Na een enerverende middag op de terreinen van HBC in Buchten besluit ik met mijn medesupporter de MCDonalds maar een bezoek te gunnen. De eerste keer dit jaar en ja, eten moet je ook nog wel. Om18u heb ik afgesproken met mijn ´evenbeeld in veel opzichten´ Niels in het suportershome dus resteren ons, als we de MCDrek binnenstappen nog ruim drie kwartier voor een vette hap. Meteen kijk ik schichtig rind of wellicht Sjra zie zitten, in nderhandeling met wie dan ook, maar hoewel het vol is, ontwaar ik hem nergens.

We bestellen, frietjes, mcnuggets en zelfs een mc(hitsige)chicken en het gespreksonderwerp komt weer op de toekomst van de club. Naar buiten kijkend zie je een braakliggend terrein tussen de brandweerkazerne en het hotel, met daaronder alleen maar leegstaande ruimtes die te koop of te huur staan. Uiteindelijk komen we tot het besluit dat we er toch niks aan kunnen veranderen en peuzelen aan onze frietjes (waarom toch altijd zoveel zout erop) en ik lurk eens aan mijn kleine Fanta. Als Fantafrank dit had geweten……

We zien een aantal spelers langsrijden in hun nieuwe Kia´s en als ik de weg oversteek scheurt reserve doelman Daniëls langs in zijn wel vet gepimpte Renault…..Renault nah nee laat maar even na vanochtend. Ik loop richting de hoofdingang en binnen linksaf de lange gang in richting het supportershome, waar nog niemand blijkt te zijn. de deur zelfs nog op slot dus maar terug naar de ingang waar in de ‘vissenkom’ ScooterIvo zit, parkeergarageBert en nog wat mensen om lekker mee te kleppen. Het niveau zoals we dat kunnen verwachten, geen niveau dus. Als dan Niels ten tonele verschijnt, maakt dat t niveau zeker niet beter 🙂

Om een lang verhaal kort te maken, we verhuizen naar het supportershome, zeiken mekaar wat af, want dat hoort erbij en zetten alles klaar, waarna het supportershome open kan en zich tot een half uur voor de wedstrijd vult met een twintigtal supporters. het inschrijven voor Volendam away kan ook nog deze avond, echter meld zich voor aanvang niemand (na de wedstrijd blijft het ook steken op nul inschrijvingen).

19,20u besluiten we dan naar de tribune te lopen want je zou maar geen plek meer hebben. Als we dan op onze vaste plek zitten en rondkijken schrikken we toch wel even. We hebben er geen zin in, maar je zou de toeschouwers echt wel kunnen tellen want naar schatting zijn het er een 600/700 in totaal. Dat later op het scorebord 1452 verschijnt, ach ja…….

Dan de wedstrijd….

Fortuna Sittard – Jong FC Twente 2-2 (1-1)

0-1 Oosterwijk (8′)

1-1 Ter Borgh (44′)

2-1 Overhof (52′)

2-2 Oosterwijk (58′)

Geel : Linssen, Dengering (Fotuna Sittard), M.  de Wit, Hölscher (jong Fc Twente)

Toeschouwers : 1452

Fortuna Sittard : Kaya, Turan, de Wit, Kis, ter Borgh (65′ Marveggio), Mert, Schroyen (85′ Baur), Linssen (78′ Gulpen), Dengering, Conneh en Overhof

Jong FC Twente : drommel, van der Lely, Bijen, Verlaan, de Wit (65′ Kwee), Bleker, Daniels, Hölscher, Oosterwijk, David (82′ Ntuli) en SchÜtte

De wedstrijd wil ik eigenlijk kort over zijn. het was wederom niet best, maar wie anders verwacht, die is ook al even niet meer in het stadion geweest. De eerste helft was gewoon niet om aan te zien, de tweede helft verdient de naam ‘vermakelijk’. Dat de bezoekers op 0-1 kwamen was dit keer eens een fout van onze keeper, die een schot losliet en uit de rebound kon spits Oosterwijk simpel scoren. Diegene die dan nu de beschuldigende vinger uitsteken naar Kaya, ook die zijn al een tijd niet meer geweest, want mag de beste man ook eens een foutje maken ?? Over en weer duikt men wel eens op in de zestien meter maar heel erg gevaarlijk wordt men niet. des te verrassender is de gelijkmaker van ter Borgh die met een geplaatst schot de 1-1 binnenschiet, Minuten ervoor drukte Fortuna wel met diverse voorzetten en was het bijna ‘drie keer schieten’ voor een kwartje. Toch net even een beter gevoel met een 1-1 de rust opzoeken dan met een achterstand.

Na rust is het schouwsel dan nog net aan te zien maar dat komt meer door de falende linies bij beide ploegen dan door het goede spel. Alhoewel ik voor 1 actie een uitzondering wil maken en dat is de 2-1 van Tomas Overhof. Met een vrije trap van vlak voor de 16 scoort de jongeling in de kruising en krijgt het publiek tijdelijk op de banken. de eerste vrije trap is hands van een verdediger waardoor de bal van 20 meter naar 17 meter van het doel mag en als een volleerde Messi krult Tomas hem in de verre kruising. Doelpunt van het jaar wat mij betreft van Fortuna !

In de rust komen we met een paar man erachter dat je best veel lol kan hebben om een gesmolten chocolade paaseitje :). De humor onderling houdt nog een beetje sfeer erin gelukkig.

Helaas duurt de vreugde maar een minuut of 5, want dan tikt Oosterwijk een bal van dichtbij in en staat het alweer gelijk. De wedstrijd kabbelt dan het laatste half uur voort, met alleen nog een machtig mooie actie van Mert op Kis, die echter op het laatste nippertje gered wordt. De scheidsrechter fluit warrig en trapt soms in de Suarez acties van beide kanten, waar men op sterven na dood op het veld ligt en als er dan verder gespeeld wordt, men gewoon als een fris hoentje gewoon opstaat en verder speelt.

Als het dan half tien is,besluit scheids Oostrom dat het genoeg is geweest en fluit af. Het aanwezige publiek verlaat grotendeels stil het stadion, een paar die hards hoor ik nog een applausje geven als de spelers langs de tribune komen. Uitblinker deze wedstrijd, als we daar van kunnen spreken, Dengering en Mert, geen idee verder wie de cheque van Mediamarkt gewonnen heeft.

Nog twee wedstrijden dit jaar, jong PSV en RKC komen nog naar Sittard en de enige prijs waarvoor men nog kan vechten is het NIET behalen van de laatste plek en dat zal al lastig genoeg zijn vrees ik. Wellicht zal dat de laatste wedstrijd thuis tegen RKC dan nog voorzien van enige spanning.

Fortuna SC, webmaster Harald

Foto’s : Janko Knops / Leo Everard

Eerste serie is van Janko

Lege tribunes, het blijft pijn doen om dit te zien

Mert wurmt zich tussen twee twentespelers door.

Radio Fortuna vraagt zich af hoe we die kans konden missen

Onderstaande foto’s komen van de hand van  Leo Everard