Wijkproject Fortuna Sittard i.s.m. VV Sittard

Fortuna Sittard is sinds vele jaren in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) actief op een aantal gebieden. Er worden onder meer activiteiten georganiseerd voor scholen, amateurvoetbalclubs en G-voetballers. Vorig jaar is de club ook gestart met een wijkproject, met als insteek om de samenhang in de wijk een positieve impuls te geven.
Het wijkproject wordt dit jaar in Limbrichterveld en Hoogveld georganiseerd.
Op de accommodatie van VV Sittard wordt op woensdag 22 april de zogenaamde Doe Dag gehouden, waarbij onder meer de selectie van Fortuna Sittard een voetbalclinic zal verzorgen voor de jeugd van vier tot en met veertien jaar. Schrijf je in via het mailadres MVO@fortunasittard.nl
De deelnemers wordt verzocht bij inschrijving naam, leeftijd en geslacht aan te geven. De activiteit op 22 april start om 14.00 uur en eindigt voor de jeugd omstreeks 16.00 uur. Vanaf 13.15 uur zijn de deelnemers en begeleiders die dag welkom op van VV Sittard.
Ook speelt het eerste elftal van Fortuna Sittard die dag een wedstrijd tegen een team van G-voetballers. Dit duel wordt gespeeld vanaf 16.15 uur. Wilma Kusters is vanuit VV Sittard nauw bij de organisatie betrokken: ,,De G-voetballers zijn al weken in de ban van deze wedstrijd. Toen duidelijk werd dat men tegen het eerste elftal van Fortuna mocht spelen, was het enthousiasme enorm groot.”
Bezoek aan Fortuna Sittard – RKC Waalwijk op vrijdag 8 mei
De deelnemers aan de Doe Dag ontvangen een gratis kaart voor de thuiswedstrijd van Fortuna Sittard op vrijdag 8 mei, RKC Waalwijk is dan de tegenstander. Inwoners van Limbrichterveld en Hoogveld kunnen deze wedstrijd bezoeken voor € 2,50 per persoon . Print bijgevoegde aankondiging uit en lever deze op de wedstrijddag vanaf 19.00 uur in aan de speciale wijkproject kassa op de Oostribune, de lange zijde van het stadion. Per persoon vijf kortingskaarten, jeugd tot en met 12 jaar heeft gratis toegang.
Maurice Nohlmans, actief binnen zowel VV Sittard alsook binnen de wijk Hoogveld: ,,Het zou super zijn als veel mensen deze activiteit benutten als avondje uit met vrienden, kennissen of buren. Om weer een keer iets gezamenlijks te ondernemen. Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten.”
Ook bewoners van Lemborgh en Hoogstaete te gast bij thuiswedstrijd
De bewoners van de zorgcentra Lemborgh en Hoogstaete zijn te gast bij de thuiswedstrijd van Fortuna tegen RKC. Roland Hintzen is namens Fortuna Sittard nauw betrokken bij de organisatie van het wijkproject: ,,We hebben contact gezocht met de beide zorgcentra, die toch een duidelijk onderdeel van de wijk vormen. Vanuit Fortuna Sittard willen we de bewoners een leuke avond uit aanbieden. Als organisatie proberen we alle benodigde faciliteiten aan te bieden.”
Organisatie samen met VV Sittard
Het wijkproject wordt door Fortuna Sittard samen met amateurvoetbalclub VV Sittard georganiseerd. John Herberigs is voorzitter van VV Sittard: ,,Ook als amateurclub willen we onze betrokkenheid in de samenleving nadrukkelijk tonen. Dit initiatief past daar perfect in, met name ook omdat er een programma is gemaakt voor jong en oud.”
Programma Doe Dag woensdag 22 april
14.00 uur Start voetbalclinic door eerste elftal van Fortuna Sittard;
15.45 uur Einde voetbalclinic;
16.15 uur Start wedstrijd G-team tegen eerste elftal Fortuna Sittard.
Fortuna SC, webmaster Harald