Fortuna Sittard ontsnapt aan deceptie in Oss

Rychlik voorkomt collectieve afgang!

We schrijven vrijdag 26 feb. De dag waarop de twee laagst geplaatse teams van de “Jupleak”  het in een rechtstreek duel mogen opnemen om te bepalen wie er volgend jaar tegen Evv mag. Plaats van handeling: Het verbouwde Oss stadion te Oss. Laten we daar dan ook maar mee beginnen want de verbouwing zorgt ” voor une gigantische bouwput man”. En het is een gouden regel bij de politie ” bij een stevige verbouwklus, moeten de supporters verplicht met de bus. Dertig eurotjes lichter en twee uur na vertrek komen we dan aan bij ” die gigantische bouwput” . Na overleg met de plaatselijke stewards wordt ons ” d’n beslissingsmaker”  aangewezen. We besluiten ook hem te vragen waar ” d’n gigantische bouwput” is waardoor de noodmaatregel voor een verplichte buscombi afgegeven moest worden. De man lacht ons toe (of uit?) en zegt dan, wijzend naar het hotelachtige gebouw wat achter de goal is verrezen: ” dit is um dan jongens, d’n bouwput”. We zijn verbouwereerd. We hadden losliggende staven verwacht, we hadden pallets vol met bakstenen verwacht die naast het uitvak klaar zouden liggen zodat we als ” losgeslagen stoeptegels”  die stenen naar..euhm.. ja waarheen eigenlijk hadden kunnen gooien. Maar niets bleek minder waar. Er was niets van bouwen te zien, laat staan van een put. De supporterscoordinator, de politie van Sittard-Geleen en de supportersvereniging keken er ook een tikkie onmachtig naar. Wij zullen echter blijven vechten tegen deze criminalisering van de gewone hardwekkende man. Schandalig!

De twee bussen die werden ingezet voor de VERPLICHTE buscombi

De sfeer in busje 2 was nie verkeerd

De ” beslissingsmaker voor d’n grote bouwput” (en natuurlijk plaatsen wij die foto nie)

Fortuna Sittard begon opportunistisch aan ‘de wedstrijd van het jaar’. Amper 1800 mensen op de tribunes zagen thuisploeg FC Oss zonder enige inzet teruggedrongen worden tot rand 16meter. Een tactiek die we onder het tijdperk Hans de Koning maar al te goed kennen. Kleurloos en zonder enige ballen. Zonder onze Brabantse tegenstander teveel af te zeiken, FC Oss begon dramatisch aan de wedstrijd! Fortuna, met Gommans in de basiself, daarentegen oogde fris en monter. Tenminste tot het begon te regenen. Spijtig genoeg was dit al na 10 minuten het gegeven. Een eerste helft nog nooit zo slecht gezien eindigde terecht in de brilstand. Geen kansen voor beide teams. Wedstrijdwaarde? We hebben onze mening: nul!

Helaas kwam wederom uit wat Fortunahome al enige malen heeft geschreven. De twee spitsen Traore en Gommans zijn statische spitsen die met de rug naar goal wachten totdat de bal in hun voeten wordt gespeeld en dan kaatsen ze de bal uit angst voor balverlies terug op de inkomende middenvelder. Een geweldig concept, ware het niet dat die inkomende middenvelder er wederom niet was. Die had immers rood. Het voetbal deed weer pijn aan de ogen en zat qua niveau tussen Emmen (bar slecht) en RBC (een uur lang goed voetbal) in. De overeenkomst tussen beide wedstrijden was dat je het gevoel hebt dat je nog 5 jaar kunt voetballen: Fortuna scoort toch niet!

De supporters lieten zich echter door het slechte weer en het nog slechtere voetbal niet weerhouden om regelmatig de geel-groene liederen door  het verder vrijwel lege stadion te laten schallen. Het was niet de supersfeer van RBC, maar Fortuna spelers mogen beslist niet klagen over zo veel vocale ondersteuning! Enfin. Het mocht niks baten: 45 minuten voetbal leverde precies.. nul kansen, nul kaarten en nul leuke momenten op. Tijd om tijdens de rust eens te gaan genieten van de brabantse services. Een broodje Bakpoa misschien gemaakt door ” die rooie van Gessel?”. Helaas. Uw webmaster verloor 15 minuten van zijn tijd door te gaan zoeken naar de toiletten. De deur naar de wc’s moest toch ergens zijn? De deur naar de schone wc’s en misschien zelfs wel een wasbakje of zo met wat papieren handdoekjes? Waar was die nu. Na vruchteloos gezocht te hebben besloot uw webbie maar aan te sluiten  in de inmens lange rij voor de eetkeet. En verrek. Het wc vraagstuk was ook opgelost. In de regen en pal naast de eetkeet stond een pisdriehoek. Uiteraard lekker schoon door de bakken regen die er door heen liepen. De dames in de eetrij moesten het ook aanzien en gingen spontaan allemaal een frikandel bestellen. We zullen het maar op toeval houden.


De twee slechtse teams van de Jupliek maken zich op voor het duel

het weer paste zich aan aan het niveau van het voetbal..

onze spitsen staan muurvast

de wc’s.. hier zijn ze dan. Lekker pissen in de regen..enne Thieske..smakelijk eten kerel..

welkom in Sobibor

Het uitvak

Goed. Na het vertier in de rust werd het weer tijd voor het sportieve vertier. Na ja ” vertier”. Waar Sittard treurt om de sportieve prestaties van Fortuna, mag heel Brabant zich schamen voor het potentieel van FC Oss. Hedenavond heeft Fortunahome de degradant van het seizoen 2009-2010 in actie gezien. Werkelijk heel slecht. Desondanks kwam de thuisploeg op voorspong. Amper één minuut na rust viel een klotsbal via twee benen in het doel. Het is dat knikkeren geen olympische sport is anders zouden we doelpuntenmaker Zafarin nomineren voor 2014. Dikkie Dik was overigens wel wat afgevallen en had waarlijk een trendy kapsel aangemeten. Leuk voor komend jaar als Dikkie Dik met hangende pootjes terug komt naar Limburg, FC Oss gaat namelijk echt wel degraderen. Het spel van de thuisploeg was namelijk niet om aan te zien.

Des te erger is het om te concluderen dat Fortuna geen potten kan breken tegen dergelijk vreselijk slechte teams. We mogen dan wel harop lachen over het amateur gedoe op en naast het veld van de plaatselijke Oss, maar waar staan wij eigenlijk als we dit niet afmaken? Het merendeel van het uitvak wist het wel waar het aan lag en hielp het bestuur dan ook maar meteen met de oplossing aan te dragen: “Reijners oprotten, Reijners oprotten, Reijners oprotten”. Sja. Een keiharde voetbalwet gestoelt op frustratie, onmacht, bar slecht voetbal, geen progressie en..geen punten!. Fortunahome is het eens met de conclusie dat dit niet langer acceptabel is en verzoekt het bestuur op alle mogelijke wijzes in te grijpen met als doel betere resultaten en beter voetbal. Dit voetbal is killing!

weer in genade aangenomen?

Onze belgische vrind lijkt een vaste basisplaats te hebben ” veroverd”

de fanatieke kern van Oss, klein..maar wel veel luidruchtiger dan RBC..

het bestuur staat achter de trainer.              de gezichten van het technische trio staan op onweer

Blijft dit stuk dan gaan over schandalige combi’s, slecht voetbal en degradatie? Neen. Naast de bakken met regels wist Vrouwe Fortuna ook een godswonder te schenken: een superinvalbeurt van Rychlik betekende de 1-1. In de 5 minuten dat de Duitse pool inviel was er meer diepte en gevaar dan in die 90 minuten daarvoor. Wederom het bewijs dat diepte de sleutel is voor gevaar. De rappe rechtsbuiten (en geen middenvelder meer van hem maken want dat kan die niet) ging als een speer richting doel en ” bam, vol op die goal jonge”: 1-1. De rode stormbal kan weer een week worden opgeborgen en de late treffer verbergt de frustratie en irritatie weer even. Voor de stand betekent het dat Fortuna nog steeds alles in eigen handen heeft. Het kan zichzelf, het bestuur, de sponsoren en de supporters een grote dienst doen door vrijdag aanstaande Telstar op te vreten. Over maandag tegen Cambuur zullen we het nog maar niet hebben, daarvoor ligt de wedstrijd tegen oss nog te vers in het geheugen.

Enfin: moraal van het verhaal. Fortuna Sittard leeft nog en…trainer Roger Reijners leeft ook nog… hoe lang nog totdat we bovenop de Golgotha zijn?

Het wonder is gebeurd: 1-1

” dat zeg ik : 1-1″

Niamand blij en iedereen zakt door de knietjes.

Oss kan zich op gaan maken voor Evv, die hebben trouwens een betere accomodatie

Shame on you Oss… plastic afval in nat beton gooien maakt het nog geen zittribune!!!

Na enige aarzeling, die wel te begrijpen is na het onterechte (!) fluitconcert in Roosendaal, komen de spelers onder aanvoering van Edwin naar het uitvak

Lachende gezichten na afloop bij de supporters

Lachende gezichten na afloop bij de supporters en complimenten voor het regelen Wil & Annette!! Dat mag ook wel eens gezegd worden!

En we eindigen dit verslag waarempel lachend!

Webmasters Fortunahome.com

ps: klik hier voor de Top 100 en de MVP 09-10 verkiezing