Fortuna Sittard stelt zwaar teleur

De uitwedstrijden zijn al lang geen trauma meer voor Fortuna, het is veel meer dan dat. Het zit in de genen van de hele club, misschien wel van de hele regio Sittard-Geleen. Zodra men maar iets nieuws ervaart, iets wat afwijkt van het bekende dan regeert de angst, gaan de kopjes omlaag en verbergt men zich liever dan lef te tonen. De uitwedstrijd bij RBC was daar een prima voorbeeld van.

De dikke 100 supporters hadden er, tegen beter weten in, toch weer vertrouwen in. Het blijft verbazingwekkend  waarom Fortuna sittard zo’n grote en positieve supportersschare heeft. Ook dit zal wel in de genen  zitten. Rond de klok van achten stroomden nog steeds talrijke supporters binnen die door de regen en file vertraging hadden opgelopen. Zij misten in ieder geval niet erg veel. De wedstrijd begon aarzelend en Fortuna had zich blijkbaar voorgenomen de nul achterin te behouden. Een nobel streven, zeker met de wetenschap dat we elke wedstrijd wel drie tegengoals krijgen. Al vrij snel werd duidelijk dat we aanvallend niks gingen voorstellen en daarnaast werd het pijnlijk duidelijk dat we zowel  voorin als achterin niet zonder de lengte van Grabovac kunnen. We missen power!

Op raadselachtige wijze kon RBC dan ook de 1-0 maken. Een omhaaltje van redelijke afstand. Sja. De tweede tegengoal was nog slemieliger. Enfin. Laten we  aan het spel  maar geen woorden vuil maken. De einduitslag van 3-1 was volledig terecht, Fortuna was kansloos, het spel was bedroevend en het enige dat iets met  betaald voetballen had te maken was de uit-support….

laten we maar naar het oktober feest gaan..dat zit ons blijkbaar meer in de genen.. bah

verzamelen in sportcafe (haha) Brand Taveerne

made in Thailand

Door regen en wind, file en flitspalen..we follow Fortuna

Een bijna vol uitvak in het regenachtige roosendaal

Fortuna fans uit breda, super!

enjoy your stay 🙂

Warming up, RBC oefent met aparte ballen

Aan de sfeer is wederom niks op merken

gezellie..

rust..genieten maar

FH crew kijkt gespannen toe

sja

ricky wilt wel

houdoe en bedankt

mooi weerzien… sja..proficiat en thuis maar de punten treug pakken

Dank aan Fortuna fans Breda voor enkele foto’s.