Fortuna Sittard trekt Duitse spits aan

Aanvaller Gökan Lekesiz heeft tijdens zijn testperiode een goede indruk achtergelaten bij het technische hart van Fortuna Sittard. De 24-jarige Viersenaar (D) was dermate overtuigend dat de club hem graag toevoegt aan de selectie. Donderdagmiddag ondertekende de transfervrije Lekesiz daarom een contract dat hem voor 1 jaar aan de club bindt, met een optie voor nog een jaar.

Technisch manager Charly Chudik over de nieuwe aanwinst: “Met Gökan halen we een speler binnen die op alle drie de aanvallende posities uit de voeten kan. Zijn statistieken spreken boekdelen. Wat we qua scorend vermogen zoeken, vinden we in hem. Daarnaast heeft hij ook nog eens de juiste mentaliteit: hij is enorm gedreven en werkt hard. Hij heeft een gedegen opleiding achter de rug bij Borussia Mönchengladbach. Zoals menigeen weet mag je het derde niveau in Duitsland niet onderschatten, dus dan weet je dat je iemand binnenhaalt die zich bij Fortuna kan gaan onderscheiden.”

Gökan Lekesiz is blij met zijn contract: “De gesprekken met de technische staf en anderen binnen de club waren heel positief. De ambities van de club en de manier waarop ze die willen bereiken spreken me aan. Ik heb daarom heel bewust voor Fortuna gekozen, ook al was er interesse van meerdere clubs. Ik wil graag in Nederland spelen, omdat de speelstijl hier wat technischer is dan in Duitsland. Dat ligt mij beter. Alles leek dus ineens op zijn plek te vallen. Nu is het aan mij om het vertrouwen van de trainers terug te betalen. Ik wil me bij Fortuna verder ontwikkelen en vooral veel scoren. Op die manier wil ik het team helpen om hogerop te komen.”

De afgelopen twee seizoenen kwam de Duitser met Turkse roots uit voor MSV Duisburg in de 3. Liga. Tussen 2012 en 2014 speelde hij bij SC Rot-Weiss Oberhausen en Alemannia Aachen. Zijn opleiding genoot hij bij Borussia Mönchengladbach waar hij tot en met de U19 speelde.

Bron: Fortuna Sittard