Fortuna Sittard verliest ook van GA Eagles

In vele regenval begon Fortuna Sittard op papier de lastige uitwedstrijd tegen GA Eagles. De wedstrijd begon om 20.15 uur vanwege calamiteiten op de tribune. Ambulance personeel moest een GA Eagles supporter wegdragen en hopelijk dat met de fan alles ok is.

Ok is het zeker niet met Fortuna Sittard. Na 7 minuten spelen namelijk wederom de 1-0 achterstand op het scorebord. Doelpuntenmaker GA Eagles speler Gerritsen, de goal echt vanuit een onmogelijke hoek!

Om moedeloos van te worden en vanaf deze luie plek achter mijn computer met live telefoon verbinding, L1 reportage en alle websites die ook maar enigszins Fortuna reporteren de teleurstelling.

Het respect voor de 50 supporters in het uitvak die trainer Dusseldorp de volgende 11 de wei in zagen sturen.

Wintjens

Schroyen – Geenen – Grabobav – Kotbani

Di Lallo – Gulpen = Voorn – Hofstede – Dadda

Riyani

Een blik vanuit het uitvak levert op dat ondermeer Yassine Halim op de reservebank zich zit te verwijten.  L1 reporter Ben Dols maakt na een kwartier spelen het vergelijk met de 8-0 van GA Eagles thuis tegen FC Dordrecht. Om gek van te worden.

Scheidsrechter Higler zag een betere thuisploeg en trok binnen het half uur twee gele kaarten, GA Eagles speler Heerkens incasseerde zijn 1ste gele kaart van  het seizoen. Fortuna speler Hofstede zijn 4de wat dus nog geen schorsing betekent. Fortuna Sittard creeerde de eerste helft amper scoringsmogelijkheden en mocht met de 1-0 achterstand de billen dichtknijpen. Zarko Grabovac en Anthony di Lallo kregen kansjes maar GA Eagles bleef gedurende de 1ste helft de betere ploeg. GA Eagles raakte meerdere malen het latwerk ondermeer door Adelaar Koen van der Biezen. Voor de goklustige chinezen onder ons: Eagles kreeg deze helft 7 corners.

Ruststand GA Eagles-Fortuna = 1-0.

Trainer Wim Dusseldorp analyseerde de 1 ste helft en niet geheel onverwacht bracht de Limburgse oefenmeester Jong Fortuna sterspelers Diogo en Garlisi in. Braziliaan Diogo scoorde afgelopen weken aan één stuk door.  Seba Garlisi blijft een topper in spe.

De Limburgers die vandaag voor het eerst deze competitie geheel in het groen acteerde probeerde wat te forceren. GA Eagles bleek echter niet onder de indruk, geen wonder de thuisploeg speelde namelijk (zoals gewoonlijk) de 2 de helft thuis naar het fanatieke thuispubliek.

Na 70 minuten spelen de 2-0 door Koen van der Biezen. Wederom een verloren wedstrijd voor Fortuna Sittard. De ploeg die haar laatste uitwedstrijd wist te winnen in maart 2009. De kopjes in Deventer omlaag, de schande dit weekend voor iedereen met een groen geel hart. Een klein hoogtepunt in de wedstrijd het debuut van Fortuna speler Ferd Pasaribu. De linkspoot verving de al maanden aangeslagen Badre Kotbani.

Speler 337 since 1968 een feit. Voor meer info verwijzen u graag naar onze Top 100 die zondag in totaliteit geupdate wordt met ondermeer geboortedatums.

In Dordrecht scoort de plaatselijke FC vlak voor tijd gelukkig de 1-0 tegen MVV Maasricht. Fortuna Sittard is dan ook zeker nog één week nummer 17, en dus niet laatste in de Jupiler League. FC Almere City speelt gelijk tegen Telstar en loopt dus een puntje uit.

Volgende week: MVV-FC Almere City en FC Zwolle-Fortuna Sittard.

De 3-0 de mokerslag in Deventer valt 10 minuten voor tijd.