Fortuna speelt foutloze pot in Tilburg: 0-0

Alex Carbonell was wellicht nog het dichtst bij een doelpunt in de wedstrijd Willem 2 (de nummer 3 van de eredivisie) en Fortuna Sittard. De Sittardenaren speelden dit keer met hogere druk en het effect was zichtbaar aanwezig. De Brabanders kregen nauwelijks echte kansen, terwijl Fortuna Sittard met vlagen heel aardig combinatie voetbal liet zien.

Halverwege de tweede helft maakte Leandro Fernandes zijn langverwachte debuut voor Fortuna. De Nederlandse Juventus-huurling verving de geblesseerde Jorrit Smeets.

Fortuna stapte met een goed gevoel het veld af. De ploeg van trainer Sjors Ultee pakte voor de tweede keer dit seizoen een punt in een uitwedstrijd en komt op negentien punten, evenveel als FC Twente. Voor de fans was het een mooie beloning voor bijna 2 uur volle bak aanmoedigen.

Gesitueerd tussen de twee fanatieke vakken in van Willem 2, wisten de 450 meegereisde fans uit Sittard zich meer dan kranig te weren. Alle klassiekers rolden over de tribune, er werd gezamenlijk gesprongen, gezeten en gejuicht. Ook de pyro-opening van Willem 2 en van Fortuna was gewoon genieten.

Willem 2 en Fortuna Sittard fans lieten zien hoe voetbal moet zijn en ook hoe voetbal beleving hoort te zijn. Het wederzijds respect kreeg na afloop van de wedstrijd extra inhoud door het klappen naar elkaar. Respect moet je niet om vragen, dat moet je verdienen.

Geef een reactie