Fortuna verliest met 0-2 van koploper Graafschap

Fortuna Sittard verliest van koploper de Graafschap

Een wedstrijd in het betaalde voetbal is leuk als er twee gelijkwaardige teams tegenover elkaar staan. Het ene team mag gerust wat beter zijn da het andere team zodat kracht, inzet, passie en een tactische strijdwijze individuele klasse kan compenseren. Na 90 minuten voetbal te hebben aangekeken tijdens Fortuna Sittard-de Graafschap kunnen we concluderen dat deze vrijdagavond in Sittard er nooit echt sprake is geweest van een wedstrijd. Het klassenverschil simpel te groot. Aanstaand kampioen de Graafschap maakte geen fouten, speelde 10 minuten op full-power, scoorde en kon met de handrem erop de wedstrijd eenvoudig uitspelen. De 0-2 in blessuretijd is voor de statistieken. Fortuna Sittard bleek kansloos, en dat bedoelen we letterlijk. Gedurende 90 minuten voetbal noteerden uw webmasters exact nul Sittardse doelpogingen.

Foto: klein menneke, groot fan EN Sokkenverkoper met zijn ouwe bitch van de dag.

Voetbal retour (zie ook hun website) was vandaag zictbaar aanwezig in de Gats..enne kerel….. mooi broekje heb je aan!

Voorafgaande de wedstrijd werd er enige moed ingedronken in een cafeetje op de Markt in Sittard. Aan de bar werd tussen het drinken van Jupiler League bier, wat rondgebeld. De opstelling werd doorgebeld en vanuit Gelderland kregen we het bericht door dat de Graafschap met ongeveer 100 supporters hun ploeggie zouden ondersteunen.

De opstelling van Fortuna Sittard natuurlijk verreweg het belangrijkste, want Dagblad de Limburger suggereerde eerde deze dag dat trainer Roger Reijners toch weer enkele wijzigingen zou doorvoren in zijn basiself. Gelukkig viel dit wel mee.

Wintjens

Simone – de Boer – Verdonck – Vanek

Di Lallo– Linssen – Voorn – Nijs

Traore – Grabovac

Anthony di Lallo kreeg op rechts zijn kans. Ondermeer Fortuna coryfee Frans Korver pleitte om de kleine Belg op rechts te laten draven. Mocht de voormalig MVV-er dit als een kans hebben ervaren, heeft Di Lallo aan deze zijkant totaal gefaald. Met gepaste trots lopen de webmasters van deze pagina toch al 30 jaar mee bij ons cluppie, maar  nog nooit hebben we iemand zo slecht de rechtshalf plek zien opvullen.

Di Lallo zal zich hebben gespaard voor de komende derby, hijzelf zal echter ook wel de wissel Rychlik-Di Lallo in de rust hebben begrepen. De stand op het scorebord toen overigens al 0-1. De ‘Superboeren’ begonnen geweldig aan de wedstrijd en binnen 10 minuten creëerden de kampioenen zich 6 a 7 opgelegde kansen. Dat de 0-1 via het been van Fortuna speler Yoann de Boer in het netje moest verdwijnen was zuur, maar ook  niet meer dan dat. De snelle achterstand meer dan terecht.

Foto: Zarko Grabovac en Edwin Linssen in duel

Een Godswonder zorgde ervoor dat het na 45 minuten spelen nog altijd maar 0-1 was. Marcus Rychlik en Harrie Gommans (voor de falende Demba Traore) als verse krachten en aanjagers in het veld. Het thuispubliek (3200 man) ging eens achter de ploeg staan en even, ja heel even, leek de Graafschap te kraken. De thuisploeg kon echter geen vuist maken, probeerde wel wat, zelfs kansjes, maar het eindresultaat bleef uit. Nul schoten op doel. Was het niet Johan Cruyff die ooit wist te melden dat je zonder doelpogingen niet kunt scoren? Een wijs man met voetbalverstand.

Voetbalverstand zit er ook wel in het huidige Fortuna. Deze vrijdagavond echter simpelweg wat minder en dat alles had te maken met de kracht van de Graafschap. Te groot voor de Jupiler League, te klein voor de Eredivisie. Vanuit Zuid Limburg wensen wij de 100 meegereisde fans in ieder geval nu reeds te feliciteren met het behalen van het kampioenschap 2009-2010.

Fortuna Sittard rest slechts 5 wedstrijden deze competitie, te beginnen met de Limburgse derby uit in Maastricht. 5 finales waar de club er eigenlijk twee van moet winnen om klasse behoud te bewerkstelligen. De tijd van rekenen is niet meer, er moet simpelweg nog 2 maak gewonnen worden.

Het “Pak die Sjengen” galmde na 90 minuten spelen tegen Doetinchem het veld op. De stand op het scorebord: 0-2. Uithuilen en vrijdag vlammen!

Namens FortunaHome, webmaster Linford

ps: klik hier voor de Top 100 en de MVP 09-10 verkiezing

—-

Fortuna Sittard-De Graafschap 0-2 (0-1)

9. Hugo Bargas 0-1 90. Rik Sebens 0-2
Scheidsrechter: Bossen
Gele kaart: Linssen, Verdonck (Fortuna), El Hassnaoui (De Graafschap)
Toeschouwers: 3.173

Opstelling Fortuna Sittard: Wintjens, Simone, De Boer, Verdonck (83. Kotbani), Vanek, Linssen, Nys, Voorn, Grabovac, Traore (46. Gommans) en Di Lallo (46. Rychlik).