Derby noar de Kloete.. en Fortuna?

Zaterdagochtend. 10.00. Een fysieke en psychische kater herinnert er mij aan dat ik een vreselijke vrijdagavond heb gehad. Wat een teleurstelling, ongerustheid en machteloosheid maakt zich deel van me. Destijds met de miljoenenschuld zag ik het nog wel zitten, want ik had wel ideeën hoe je aan geld kon komen. Met de juridische strijd zag ik het wel zitten want regels kun je bestuderen en winnen. Maar dit? Moeten de supporters dadelijk naast de spelers en de trainers betalen ook zelf de opstelling en de goals gaan maken? De machteloosheid maakt me boos. Goed. Waar te beginnen?

Laat ik maar eens beginnen bij het begin. Fortuna supporters hebben in de maand maart, u weet wel de cruciale maand Maart, drie maal een verbod of verplichte buscombi gekregen naar een uitwedstrijd. Niet geheel toevallig tegen de teams die geografisch het kortste bij Sittard liggen. En wat doen de supporters? Gaan we gewoon massaal naar Maastricht, negeren we de politiek en maken we een statement? Bezetten we even symbolisch het gemeentehuis, gaan we een kroegentocht door de binnenstad houden, kopen we massaal kaarten voor op de mvv tribunes? U kent het  antwoord. De feestavond schijnt zeer geslaagd en gezellig te zijn geweest (waarvoor complimenten van mijn kant), maar de politie en de KNVB hebben deze ochtend in ieder geval  een uiterst succesvolle derby met lage kosten en geen problemen genoteerd. Gokje wagen hoe het er volgend jaar zal uitzien? Mits we blijven bestaan uiteraard. Maar daar later meer over.

Een deel van Fortunahome.com negeerde uiteraard de combi-bullshit en kocht dus gewoon kaarten en ging, na het bejaardenfeestje van de Sint-Joep te hebben aanschouwd,  met de trein van 15.50 gewoon naar Maastricht. Een prachtige stad waar Sittard-Geleen nog niet eens over mag dromen.  We komen al snel een rasechte mvv-fan tegen die ons via Café de Posthoorn naar Café de stadssleutel brengt. Zeg maar de lokale Brand Taveerne. Deze zaak zat lekker vol met oude angel-side, Tifo mensen van Mvv en die-hard fans van het eerste uur.  Na twee meter lopen in het cafe herkent men de webmaster van fortunahome en……eerlijk is eerlijk…we worden zeer gastvrij ontvangen. Ook deze fans vinden het “ kloete”  dat er geen uitsupporters zijn en men vindt het zo geen derby. Overigens is men in Maastricht ook zeer bezorgd over haar lokale trots en het bestuur daar kan nog wat hete uurtjes tegemoet zien.  Enfin. Tegen de klok van zevenen scheiden de wegen. Een deel van de webmasters gaan naar het stadion (na een mooie ruil met seizoenskaarten) en deel heeft de kaarten verkocht en blijft de wedstrijd “ in het hol van de leeuw”  kijken.

Sint Joep in Sittard en daarna met de trein naar Maastricht (prachtige ramen in stationshal met de roed-witte ster)

Cafe de Posthoorn die het personeel van de Gats maar al te goed kende.. stageplaats he Sonny 🙂

Cafe de Stadssleutel..een echt MVV cafe…. Sjiek is mich dat…Vespa gejat.

de webmasters van Fortunahome amuseren zich wel..althans..nu nog wel  en o nze kaarten voor vak HA

TOF achtige eisen…. in M-town

de derby noar de KLOETE

de supporter betaald……….

Was tot aan 20.00 echt alles geslaagd, na 20.00 ging alles mis. Een draak van een wedstrijd. Vreselijk. Fortuna in de jagende modus, maar zonder enige creativiteit. Die creativiteit hebben we gratis weggedaan aan MVV in de vorm van Brian Linssen. Een heerlijke voetballer die Fortuna broodnodig mist. Dat de technische Staff hem niet wilde huren in de winterstop zegt meer dan genoeg. In de wedstrijd die niemand verdiende te winnen was, hoe toevallig, de meest creatieve voetballer ook de winnaar: 2-1. Een nederlaag die niet alleen onnodig was, maar door de constante punten reeks van Oss ook pijnlijk en gevaarlijk!

En dan komen we op het begin terug. Met een budget waar je middenmoot mee kunt voetballen presteert dit team en deze technische staff het om voor het 10 e jaar achter elkaar bij de laatste drie te staan.  Wel extra geld willen vragen aan de supporters en sponsoren, vragen om rust in plaats van onrust, vragen om steun in plaats van kritiek. Alles heeft deze selectie en technische staff gekregen en jaar na jaar wordt er geprutst.  Dit kan zo niet langer. In de komende vier wedstrijden moet er gevochten, en wat mij betreft letterlijk, worden voor de punten. We hebben er nog 9 minimaal nodig! De schande van een degradatie is namelijk niet alleen ondraaglijk, het betekent ook het einde van de club. Dus vechten voor elke meter, elk punt..alles.  En als we veilig zijn, god mag ons helpen, dan de gehele technische staff eruit. Alles.  No mercy voor de falers. Tien jaar laatste staan is geen toeval. Dat is onkunde! FOEI!

webmaster Kiprich