Fortuna verliest twee punten in de doodsstrijd

Uw webmaster heeft lang gewacht met het schrijven van dit stukje. Te veel tegengestelde emoties maken een logisch verslag schrijven immers niet makkelijk. Na een lange ochtend van bezinking en bezinning dan toch maar achter de pc. Fortuna tegen Omniworld. Zucht.

Goed. Laten we maar beginnen bij het positieve. Onze webmaster mag na een ellenlange rechtszaak weer gewoon naar de wedstrijd. Een falend KNVB systeem hier aan ten grondslag. Zodra de KNVB de rol van openbaar aanklager en rechter tegelijk speelt is het natuurlijk vragen om wantoestanden. En die zijn er dan ook volop. Vrijwel elke rechtszaak tegen de KNVB wordt wel gewonnen. Op papier dan, want de KNVB heeft eigenlijk haar zin omdat verdachten zolang op een uitspraak moeten wachten dat de straf al feitelijk gegeven is. In dit geval 1 jaar niet naar Fortuna mogen. Schandelijk, schandelijk, schandelijk! Een mooi agendapunt voor het Fortuna Sittard supporterszaken bestuurslid. Daarover gesproken. Wie is dat eigenlijk? Is dat al bekend gemaakt en indien deze er is. Wat zijn zijn taken en waarom heeft die nog geen contact opgenomen met de grootste supportersgroepering en pagina van Fortuna Sittard? Enfin. Hij zal waarschijnlijk wel niet bestaan, net zoals mooie dromen over een veilig en stabiel Fortuna Sittard.

De voetbaldag werd eigenlijk ingezet door de Open brief van de supportersvereniging. De sfeer en de strekking klip en klaar. In lijn met de columns van ondergetekende en de al eerder door Fortunahome afgegeven stelling over de technische staff, sprak nu ook de supportersvereniging openlijk haar mening uit: weg met de technische staff en wel per meteen.  Het zal duidelijk zijn dat eenieder snapt dat dit niet gaat gebeuren, maar de druk die er nu vanuit gaat en de boodschap dat “als het dit seizoen niet is, dan toch zeker het volgende seizoen” moge duidelijk zijn. Deze webmaster is het daar 100% mee eens. Wel met de expliciete kanttekening daarbij dat zaken met respect dienen te gaan. Woordgebruik als “ oprotten”  is mijns inziens schandalig en getuigt van kleinzieligheid. Roger was en is een rasfortunees en ik hoop dat die dat tot aan zijn dood zal blijven. Alleen niet volgend jaar als hoofdtrainer. Deze mening wordt overigens ook door het TOF bestuur gebezigd en dat is inderdaad inclusief Wil Meijers en Wil Helwig. En natuurlijk zullen ze dat niet openlijk zeggen, maar eenieder die langer bij Fortuna rondloopt weet dat er inmiddels over alternatieven wordt nagedacht. De selectie-eis is daarbij simpel: het moet de best mogelijke zijn voor Fortuna Sittard.

De wedstrijd dan. Laten we eens beginnen over de tegenstander. Om eerlijk te zijn heb ik er helemaal niks mee. Een door de KNVB voorgetrokken Randstad clubje dat geen enkele historie noch toegevoegde waarde heeft. Het aantal mee gereisde toeschouwers staat daar aardig symbool voor: 0. De clubkleuren? Zwart. De kleur des doods. De naam van de vereniging? Iets met Omni, wat zoveel betekent als veelvoudig. Dit omdat men ook andere sporten in Almere onder deze naam heeft gezet. Vermoedelijk “ Ping-pongen” en watertrappelen. Oh ja, de naam wordt veranderd in iets met Almere City. Tien tegen 1 dat de PVV met die VVD burgemeester daar flink “ city branding” geld in gaan pompen. Mits de club uiteraard een “ doekjes” verbod op de tribunes invoert. Zucht. Wat een vreselijke club.

En hier gaat het mis bij de beredenering van uw webmaster en met hem met vele duizenden Fortuna aanhangers. Ons zelfbeeld is die van een ex-eredivisie club met potentieel tussen de tien,- en twintigduizend aanhangers, een eredivisie waardig stadion, veel historie, een prachtige jeugdopleiding, veel trouwe uitsupporters en nog altijd een club die in de top 5 staat van het aantal thuissupporters. Een club die eigenlijk net in de eredivisie zou moeten horen, maar minimaal een goede 1 e divisie zou moeten zijn. Een club die “ uiteraard”  niet kan degraderen naar de Top-klasse. Haha. Fortuna in de Top-klasse. “Alsof Ajax degradeert naar de 1 e divisie”. Onmogelijk. Dat kan niet.

Beste lezers. Het kan wel. Want wat wij in ons zelfbeeld vergeten is dat het helemaal niet gaat om de historie, om het mooie stadion of hoeveel uitsupporters er zijn. Het gaat bij voetballen om de kwaliteit van de 11 spelers die op het veld staan. Die bepalen wie er groot of klein is. Die bepalen wie er wint of verliest en die bepalen wie er degradeert. Voor de goede orde. Degradatie is met de vaste lasten van een stadion met 12.000 zitplaatsen (!) meteen het einde van de betaald voetbal vereniging Fortuna Sittard. Wat rest is een samenwerking met een amateur uit Sittard of omstreken (EVV) om op hun velden tegen lokale Brabantse clubs op zondagochtend in de top-klasse te gaan voetballen. Maximaal 500 supporters zullen deze ellende blijven steunen en het huidige bestuur zal volledig stoppen. Net zoals ¾ van de sponsoren. Finote, over-en-uit.

Maar webmaster Kiprich: “wat ben je negatief!” Een opmerking die ik volledig snap, maar…, helaas, dat ben ik niet. Uw webmaster is gisteren niemand tegen gekomen die maar serieus dacht dat wij kunnen degraderen. Dat is bijzonder naïef en het benauwd mij ook. Met slechts 3 punten meer dan Oss en Telstar die nog inhaalwedstrijden hebben te gaan, met een Oss dat recentelijk uit wint bij Omniwold en Dordrecht, met een slechter doelsaldo en met wedstrijden tegen een in vorm zijnde Veendam en de 1 e divisie top-teams Zwolle en Eagles in het vooruitzicht is er reden voor kritische zelfreflectie. De makkelijkste wedstrijd van het jaar winnen we niet, maar we denken wel dat  we de andere wedstrijden gaan winnen??

Het spreekwoordelijke kwartje valt maar bij een enkeling. Aan de trainer en doelman Wintjens te zien snapten zij voor de camera’s van L1 maar al te goed wat er gisterenavond is gebeurd. Weer een tegengoal in de 83 e minuut. De kans om afstand te nemen van Oss en telstar is blijven liggen. Zucht. Hoe nu verder? Uw webmaster weet het eigenlijk niet zo goed. In dit stadium kunnen we alleen maar de spelers steunen en hopen dat onze concurrenten niet de puntjes bijeen sprokkelen. Wat we wel al kunnen doen is de uitreis naar Zwolle voorbereiden. Ga er maar vanuit dat het verschil tussen de drie onderste teams maximaal rond de 3 punten zal liggen en dus wordt die laatste wedstrijd historisch. Fortuna kan dan alle steun gebruiken die maar mogelijk is… of het wordt onze laatste wedstrijd ooit. Supportersvereniging en TOF, begin dus maar alvast bussen te regelen, want naar Zwolle moeten we met 1000 man minimaal heen gaan. “For God’s sake”.….

Webmaster Kiprich.

De voorbereidingen van Fortunahome. Welkom 🙂

Gaan we vandaag voor Bulls-eye?

Fortunahome en CFS in da House

De North-stand

Prachtige nieuwe vlag..mooi gemaakt mannen!

De tegenstander doet haar imago eer aan: 0 uitsupporters

Met zo’n stadion en publiek kun je toch niet degraderen?

de spelers realiseren wat er gebeurt is…..

De mac donald generatie steunt ook Fortuna Sittard