Fortuna – Vitesse (2-1) in de media

Na de zeperd tegen De Graafschap (5-1) en het bekerverlies tegen Feyenoord (4-1) was het zondag aan Fortuna om de ban te breken. Omdat de directe concurrentie in de strijd om het ontlopen van de nacompetitie deze speelronde punten pakte, lag er nog wat extra druk op de wedstrijd tegen de nummer 4, Vitesse. Fortuna boog, in de eerste helft, maar brak niet. Sterker nog: op karakter knokte Fortuna zich terug in de wedstrijd en was Finn Stokkers de gevierde man die in de extra tijd de drie punten bezorgde. Een media-overzicht.

Uitgebreide tekst- en fotoverslagen vind je HIER (1Limburg), HIER (clubsite Fortuna), HIER (Fortuna SC) en HIER (VI).

We gaan verder met de samenvatting die de NOS van de wedstrijd maakte. Die zie je HIER. Na 24.31 min. begint het item over Fortuna. Bij de NOS verscheen matchwinner Finn Stokkers die nog eens haarfijn mocht uitleggen hoe zijn wereldgoal tot stand kwam:

,,Ik zag de keeper de bal aannemen die hij normaal gesproken naar voren jast. Nova zette druk en ik gokte erop dat hij die bal zou inspelen dus ik bewoog alvast naar voren. Dan nog is het niet makkelijk, maar hoe ik ‘m erin kreeg is precies hoe ik het wilde. Ik zou ik eerlijk zeggen: ik moest het gewoon proberen. Het staat 1-1, we kunnen het en hij vliegt er zo in met de wind. Ik dacht eerst: hij had zoveel curve, dus hij zou er wel naast gaan. Maar dan vliegt-ie erin. Ongekend!”

Daarna vervolgt Stokkers: ,,Alles kwam bij elkaar. Ik heb de afgelopen tijd veel gespeeld, maar ik begon nu weer op de bank. Dat zijn geen leuke dingen om te horen en dan kun je maar één ding doen waarvoor je er staat en dat is scoren. Ik denk dat ik dit de mooiste goal is die ik ooit heb gemaakt. 100%!”

Wedstrijdstatistieken, via NOS (tekst gaat door onder afbeelding):

Ook hoofdtrainer René Eijer verscheen voor de camera. Eijer: ,,Ik denk dat die goal de wereld rond gaat. Hij was echt heel mooi. Hij zal veelvuldig teruggekeken worden. In de eerste helft maakten we het onszelf zo moeilijk. Er was geen tempo. Inspeelpasses mislukten vaak. We zeiden in de rust: geef eens een vieze bal vanaf de zijkant, je hoeft niet altijd alles mooi uit te spelen, zoals de jongens vaak willen doen. Gelukkig ontstaat daar de 1-1 uit door Hutten.”

,,Excelsior, PEC en Emmen pakten allemaal punten. Dus we moesten winnen om weer een beetje weg te lopen. Dat is heel lekker. Van tevoren waren Hutten en Stokkers teleurgesteld, want de afgelopen weken speelden ze en vandaag niet. Maar ze stonden er toen ze er moesten staan.”

Tweets die je niet gemist mag hebben:

Nolke trad voor de wedstrijd op in het supportershome:

In dit draadje laat Isitan Gün zich in negatieve termen uit over de VAR:

Het ging onder meer over dit moment, waarbij de VAR een discutabele rol speelde:

De ontlading na de 2-1 was ongekend:

Na de geweldige 2-1 was het, vanzelfsprekend, feest:

De wisselwerking tussen publiek en spelers was perfect:

Zag ook Fortuna Sittard zelf:

Todd Cantwell zag ook dat ‘zijn jongens’ belangrijk waren:

Hofland liet zich lovend uit over zijn team:

Voor wie er geen genoegen kan krijgen, kan hier het verslag van Fortuna Online lezen:

Geef een reactie