Fortuna wint overtuigend van Pec Zwolle : 0-2

Fortuna Sittard heeft overtuigend gewonnen in Zwolle. Uitgerekend voormalig Zwolle-speler Zian Flemming en Mats Seuntjens bezorgden de Limburgers een 2-0 zege.

Fortuna Sittard verzuimde  het machteloze PEC in de eerste helft af te straffen. Het eerste wapenfeit kwam van Flemming. PEC-doelman Michael Zetterer had veel moeite met zijn vrije trap, maar hield hem uit zijn doel. Even later tikte Lisandro Semedo naast het doel van Zwolle. Fortuna bleef gevaarlijk en nog binnen een kwartier ging een hoekschop bijna ineens het doel in. Zetterer zag tot zijn opluchting de bal naast gaan. Kort erna bracht de doelman redding op een schot van Mickaël Tirpan.

Tien minuten voor rust was er de grootste kans van de wedstrijd. Flemming ging geheel vrij op Zetterer af, maar de doelman hield de bal knap uit zijn doel. Emil Hansson was even later nog dichterbij, maar schoot de sneeuw van de lat af. Sebastian Polter leek te profiteren van een verkeerde terugspeelbal van Thomas Lam, omspeelde Zetterer, maar vond niemand voor het doel. Zwolle mocht bij het rustsignaal dan ook blij zijn dat het nog 0-0 stond. De ploeg schoot zelf geen enkele keer op doel.

Fortuna Sittard had twaalf minuten nodig om in de tweede helft wel toe te slaan. Zian Flemming speelde zichzelf knap vrij en mikte de bal in de kruising. Voor Flemming was het alweer zijn zesde goal in zijn zestiende wedstrijd voor de Limburgers, terwijl hij ook al tekende voor drie assists. Flemming mocht zich op bekend terrein laten fêteren. Mats Seuntjens maakte na een solo op de achterlijn een einde aan de onzekerheid, 0-2 klaar. Yess!