Preview Fortuna- Ajax

Zondag 24 januari om 12.15 volgt alweer speelronde 18 in de Eredivisie: thuis tegen Ajax. Een wedstrijd waar je op voorhand van weet dat het een pittige is maar waarin je jezelf nooit kansloos moet achten, Fortuna heeft tenslotte niets te verliezen waar Ajax normaliter een flinke overwinning moet kunnen binnenhalen.

Speelronde 18 is inmiddels de 5e wedstrijd in de volle voetbalmaand Januari. Voor Fortuna was het tot nu toe een succesvolle maand met 2 overwinningen en 2 nederlagen waarvan de meest recente afgelopen donderdag in de bekerwedstrijd tegen NEC. Fortuna had deze wedstrijd in de eerste helft kunnen beslissen maar faalde hierin waardoor het bekertoernooi hiermee eindigde. Tegenstander Ajax speelde deze maand gelijk tegen PSV, wist te winnen bij Twente en had een nipte overwinning tegen Feyenoord. Daarnaast wist het zich ook na een nipte overwinning tegen AZ afgelopen woensdag te plaatsen voor de volgende ronde in de beker. Ajax spaarde in dit duel de nodige basisspelers; een klein compliment richting Fortuna dat ze beseffen dat het hoe dan ook geen eenvoudige wedstrijd zal worden of wellicht gewoon rust vanwege een druk programma? Trainer Sjors Ultee (die met Ajax trainer Ten Hag samenwerkte bij Utrecht) geeft aan dat hij de Ajax trainer goed genoeg kent om te weten dat hij nadenkt over alles en dus in elk geval niet met onderschatting richting Limburg afreist.
Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Amsterdam in een 5-2 overwinning voor de thuisploeg, een wedstrijd waarin Fortuna wist te verrassen en zelfs op voorsprong kon komen door een prachtig doelpunt van George Cox. Uiteindelijk wist Ajax Fortuna te overrulen maar met 2 hele mooie doelpunten van onze Engelse back was het een geflatteerde nederlaag. Waar Fortuna Zian Flemming heeft voor wie dit een speciale wedstrijd is, hij speelde in enkele dagen tijd tegen al zijn oude clubs, heeft Ajax Perr Schuurs die naar verwachting ook zal aantreden tegen zijn oude liefde. Zian is in elk geval voornemens om ook vandaag te scoren, iets wat hem vorige week tegen PEC maar ook afgelopen week tegen NEC lukte, zal Perr zijn goede trap (waarvan we allemaal weten dat hij erover beschikt) ook gaan laten zien vanmiddag?

Bij Fortuna heeft iedereen in elk geval zin in dit duel en zowel keeper Yannick van Osch als ook oud Ajaxied Zian Flemming geven aan dat ze de tegenstander zeker niets cadeau zullen doen.Tegen een grote tegenstander leeft het toch net iets meer binnen het team en omdat Fortuna niets te verliezen heeft zijn ze dan ook voornemens zich niet zomaar opzij te laten zetten. Ajax daarentegen voelt de hete adem van Vitesse maar ook PSV waardoor ook zij gedreven zullen zijn een goed resultaat neer te zetten. Dit gecombineerd met het besneeuwde knollenveld in Sittard heb je alle ingrediënten voor een leuke pot.

Verwachte opstelling Ajax: Onana, Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico, Klaassen, Gravenberch, Antony, Promes, Tadic en Haller

Verwachte opstelling Fortuna: van Osch, Tirpan, Angha, Janssen, Cox, Tekie, Rienstra, Flemming, Seuntjens, Semedo en Polter.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Higler en is live te zien op ESPN 2 om 12.15 uur.

Geef een reactie