Preview PEC Zwolle- Fortuna Sittard

Slechts 3 dagen na de nederlaag tegen Sparta in eigen stadion treedt Fortuna aanstaande zaterdag wederom aan voor speelronde 17 in de Eredivisie: een uitwedstrijd bij PEC Zwolle. Aanvangstijd: 20.00 uur.

PEC Zwolle
Met slechts 1 punt meer dan Fortuna bivakkeert PEC op dit moment op een 12e plek op de ranglijst, ook een plekje hoger dus dan Fortuna. Eerder dit seizoen wist Fortuna een voorsprong te verspelen tegen PEC waardoor het duel in Sittard eindigde in een 2-2 gelijkspel, in het verleden wist PEC echter vaker wedstrijden succesvol af te sluiten tegen onze club. zeker de afgelopen seizoenen. Trainer John Stegeman kan sowieso zaterdag nog geen gebruik maken van Mustafa Saymak maar hij sluit eveneens wijzigingen op het middenveld niet uit. Afgelopen speelronde wist Feyenoord maar moeizaam te winnen van PEC en ook de week ervoor werd er gelijk gespeeld tegen AZ waardoor er natuurlijk wel vertrouwen aanwezig is. Net zoals Fortuna is ook PEC nog op zoek naar versterking in de aanvalslinie, iets wat tot nu toe nog niets heeft opgebracht.

Fortuna Sittard
Dan Fortuna; na 5 wedstrijden ongeslagen te zijn geweest kwam afgelopen woensdag een einde aan deze mooie reeks. Tegen Sparta werd er gevochten echter in een wedstrijd waar 2 ploegen gelijkwaardig lijken en ook een zelfde spelletje spelen is het de vraag wie slimmer is en de punten dus behaalt, in dit geval was dat de tegenstander. Fortuna staat echter nog altijd op plek 13 en zoals gezegd het verschil met de tegenstander is slechts 1 punt, wederom een belangrijke wedstrijd dus. Bij winst zou je zomaar een aantal plekken kunnen stijgen op de ranglijst, bij een ander resultaat is het hopen dat de ploegen die lager staan niet teveel inlopen.
Zian Flemming en Ben Rienstra treffen in PEC hun oude club en met name voor Zian zal dit een speciale wedstrijd zijn, hij kwam namelijk afgelopen seizoen over van PEC waar ze onvoldoende in hem zagen, iets waar wij achteraf heel blij mee mogen zijn!
Fortuna beschikt over een fitte selectie en heeft ook geen schorsingen dus de verwachting is dat Sjors Ultee dan ook weinig zal wijzigen aan het team dat de afgelopen weken heeft gespeeld.

Er vanuit gaande dat de voorspelde sneeuw geen roet in het eten gooit wordt er dus afgetrapt om 20.00 uur en de wedstrijd is live te zien op ESPN1. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bax met van Boekel als VAR.

Geef een reactie